CIMG8934.jpg

Tämän tyyppisiä broileriruokia teen aika usein. Tässä makua antoi jälleen kerran chili-paprikatuorejuusto ja makea suippopaprika. Vakkariaineista ananas sentään puuttui. Ruoan voi kypsentää kokonaan paistinpannulla/paistokasarissa tai laittaa kypsymään lopullisesti uuniin.

Paprikainen broileri-tuorejuustohöystö syntyy seuraavista aineksista: luutonta broilerin lihaa maustamattomana noin ½ kg (mulla oli pulleita ohutleikkeitä, mitkä paloittelin pienemmiksi), rasvaa lihojen ruskistamiseen, suolaa, paprikajauhetta, pieni valkosipulin kynsi, mustapippuria, pieni loraus hunajaa, iso punainen suippopaprika, ruokakermaa noin 1½ dl, chili-paprikatuorejuustoa vähintään 100 g. Tai jos ei halua käyttää ruokakermaa, voi nesteeksi laittaa vettäkin ja tuorejuustoaaaaa vastaavasti hieman enemmän...

Ruskista lihat paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Paloittele paprika isoiksi suikaleiksi ja lisää lihojen päälle vuokaan. Sekoita ruokakerma, tuorejuusto (jos haluat pehmentää tuorejuustos, käytä sitä ihan vähän aikaa mikrossa) ja mausteet keskenään... tämän voisi myös kiehauttaa pannulla ja tarkistaa maun kuumasta kastikkeesta. Kaada kastike vuokaan. Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa 30-40 min. Loppupuolella kannattaa uunin lämpöä pienentää. Liha kypsyy ihanan pehmeäksi kastikkeessa, eikä siitä tule kuivaa, vaikka ruoka hautuisi pidempäänkin miedossa uunissa.

CIMG8924.jpg

 

CIMG8930.jpg

Tarjoa esim keitetyn riisin kera.