Yhden sortin marjavaahtoa (sen niminen on alkuperäinen ohje)....rakenne kaikkea muuta kuin ilmavan pehmeä....kuten minä vaahdon miellän. Niin tai näin, hyvää on kuitenkin, jälkiruokana tai vaikkapa välipalana.

Kaurainen marjaherkku

3 dl vatkautuvaa kerma ( osan kermasta voisi korvata rahkalla, jogurtilla, maustamattomalla tuorejuustolla)

200 g kotimaisia marjoja (käytin mansikoitaja mustikoita)

2 dl kaurahiutaleita

1 tl vaniljasokeria

sokeria oman maun mukaan

( tarvittaessa maitoa löysykkeeksi)

päälle:kotimaisia marjoja ( laitoin vadelmia ja mustaherukoita )

Vatkaa kerma vaahdoksi. Survo marjoja hieman.Yhdistä marjaseokseen ensin hiutaleet ja sokerit ja sitten nostellen kermavaahto. Anna seoksen tekeytyä kylmässä 15 minuuttia ja tarkista sitten sakeusja maku. Tarvittaessa löysytä herkkua maidolla. Jälkiruoka-annokseksi ohjeella tehden tulee viidelle syöjälle.

 Hyvää ja täyttävää herkkua ja saa pakastimesta tuhottua marjavarastoja