CIMG6989.jpg

Silloin tällöin jää banaaneita tummumaan, ettei niitä enää viitsi sellaisenaan syödä. Niin oli käynyt nytkin, joten hyödynsin ne pannukakkuihin. Muutama tumma yksilö on vielä kaapissa, joten taidanpa tänään leipoa niistä banaanimuffinsseja.

CIMG6982.jpg

Tällä kertaa paistelin pannukakut Yhteishyvän ohjeella. Muutoin tein ohjeen mukaisesti, mutta vaihdoin nesteeksi tavallisen maitojuoman ja kanelifanina laitoin sitä ison ripsauksen.

Banaanipannarit (Amerikkalaiset banaanipannarit)
 (n. 15 kappaletta kookkaita pannareita)
2 banaania
3 dl maitoa
1 iso kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
iso ripsaus jauhettua kanelia
2 rkl öljyä

Lisäksi tarvitaan rasvaa paistamiseen (käytin voita)

Soseuta banaanit esim haarukalla tilsimällä lautasella/kulhossa.
Sekoita kulhossa banaanisose, maito ja kananmuna.
Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja mausteet.

Lisää jauhoseos öljyn kanssa taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jos on aikaa, anna taikinan hetken aikaa turvota viileässä ennen paistoa.
Paista paistinpannulla/ohukaispannulla/blinipannulla paksuhkoja pannareita. Huomioi että pannarit kohoavat pannulla reilusti, joten jos paistat tavallisella pannulla useampia kerralla, kuten minä paistoin, älä tee liian suuria. Tosin pannarien liitoskohdat saa helposti erotettua toisistaan. Käytä mietoa pannun lämpötilaa, jotta pannarit ehtivät kyspsyä, eikä pinta tule liian tummaksi. Malttia paistoon siis!

Tarjoa banaanipannukakut haaleina joko sellaisenaan tai erilaisten lisäkkeiden kera.

 

CIMG6970.jpg

Minä paistelin pannukakut tavallisella paistinpannulla, joten niistä tuli aika kookkaita, vaikka paistoinkin kerralla 3 kpl. Ihan niin tasaisia näin tehden ei tule, mitä jos paistaisi lättypannulla. Minua pannukakkkujen epätasainen muoto tai pienet kokoerotkaan eivät häiritse.

CIMG6977.jpg

Heti lämpiminä maisteltiin näitä kumpainenkin ja todettiin mieluisiksi. Toki ennenkin olen vastaavia paistanut, mutta eri ohjeilla tulee aina hieman eri makuisia ja rakenteeltaankin erilaisia. Näissä ei banaani maistu mitenkään paljoa, joten banaanikammoisetkin voisvat näitä varmaan syödä. Tosin laitoin näihin kanelia aika reilusti antamaan makua, kun siitä tykkään...

CIMG6986.jpg

Mansikkasurvoksen kanssa söimme suurimman osan, mutta maistuivat kyllä kylminä ihan sellaisenaankin. Kylminä näissä maistui banaanin maku jopa enemmän mitä lämpimissä.