Suklaaruusut ovat oikein mureita pikkuleipiä. Kananmunaa ei taikinassa käytetä ollenkaan, joten sopivat kananmuna-allergisillekkin. Taikina ei ole kovin makeaa, joten mielestäni pikkuleivät kaipaavat makean suklaakoristelun. Taikina soveltuu myös oikein hyvin muunkin mallisten pikkuleipien pursottamiseen.
Suklaaruusut
n. 70 kpl
200 g rasvaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Paistettujen ja jäähtyneiden pikkuleipien koristeluun
sulatettua suklaata + koristerakeita/strösseleitä/kookoshiutaleita
Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset rasva-sokerivaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista taikinasta koepikkuleipä. Pursota ruusukkeita. Paista ruusukkeet n. +175 asteessa uunin keskiosassa. Anna pikkuleipien jäähtyä hyvin ennen koristelua...muutenkin käsittele varovaisesti etteivät mene rikki.
Minä pursottelin suklaaruusut iki-vanhalla muovisella isolla tähtiterällä + massapussilla. Taikina on sen verran jämäkkää että pursotinpussiin ei kannata laittaa paljoa taikinaa kerralla....
Eri tavoin koristeltuja suklaaruusuja...keskellä pari, joissa on vaan suklaata...ihan ok sekin.
Kommentit