CIMG8799.jpg

Näiden munatäytteisten tortillojen idean nappasin aikoinaan täältä. Viime sunnuntaina tein näitä myöhäiselle aamupalalle. Eikä jää kyllä ainoaksi kerraksi, sen verran nopsaan nämä lautaseltä hävisivät. Minä laitoin munakkaan lisäksi muutakin väliin, vaan varmasti on hyvää tuollaisena versionakin mitä Vilijaana on tehnyt. Toisaalta munakkaan lisäksi täytteeseen voi upottaa vaikka mitä jamiä. Kalaisa versiokin on varmasti herkkua.

CIMG8790.jpg

Minä tein munakastäytteiset tortillat näin...

Munakastäytteiset tortillat

(3 kpl käyttäen pienempiä tortillapohjia)

Munakasseos:

3 kananmunaa

2-3 rkl vettä/maitoa

ripsaus suolaa ja mustapippuria

+ esim kinkkuleikkelettä hienonnettuna, paprikakuutioita, sipulia/sipulinvarsia ja persiljaa

Paistamiseen rasvaa

3 kpl tortillapohjia (minulla oli pienempiä)

Sekoita munien rakenne rikki ja lisää mausteet ja neste. Sekoita seos tasaiseksi. Kuumenna pannulla nokare/tilkka rasvaa ja kääda kolmannes seoksesta pannulle. Kieräytä pannua, jotta munakasseos leviää koko alalle. Ohut munakas kypsyy hyvin nopeasti, joten kun olet laittanut seoksen pannulle, ripottele heti muut täytteet päälle. Paista kunnes pannua vasten oleva pinta on vaalean ruskea. Avita munas lastalla tortillapohjan päälle, ripottele reilusti tuoretta persiljaa päälle (minä unohin sen tästä ekasta...) ja rullaa se heti rullaksi. Valmista toinen ja kolmas täytetty tortilla samalla tavalla. Puolita syömistä varten. Me söimme ihan sormin tämän.

CIMG8795.jpg

Aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi...

CIMG8804.jpg

Muutama tortilapohja jää useinkin "vetelehtimään" jääkaappiin, joten tässä yksi esimerkki helpoksi tavaksi hyödyntää ne. Me kumpainenkin tykkäsimme näistä paljon, joten tehään pian ihan saletisti uudemmankin kerran.