Jo paljon ennen joulua muiden leipomistavaroiden mukana tilasin kokeiltavaksi valmis kakkukuvan täältä. Vihdoin viime viikolla tuli tilaisuus kokeilla sitä pienen porukan kanssa. Kakku on muuten  6 munan peruskakku ( hedelmiä, kermavaahtoa, omenatäytettä) kostutuksineen...

Vohvelinen syötävä kakkukuva  sisältää maissi-ja perunatärkkelystä, maitoa, sokeria, makeutus-, säilöntä- ja väriaineita.

Mukana tulevan ohjeen mukaan vohvelinen syötävä kakkukuva kehoitetaan laittamaan 6-8 tuntia ennen tarjoamista kakun päälle (kermavaahdon päälle). Kuvassa oleva kakkukuva on ollut kakun päällä ilman reunapursotuksia 20 tuntia, enkä minä ainakaan huomannut siinä mitään epäedullista tapahtuneen. Ainut mikä hieman harmitti oli se, että kakkukuva oli yön aikana hieman murtunut parista kohtaa. Syy voi olla kyllä minun, koska säilytin kakkukuvaa alkuperäisessä pakkauksessa pahvin päällä hieman huolimattomasti Nolostunut Onko muilla kuva pysynyt kakun päällä ihan ehjänä?

Hieman minä skeptisenä ihmisenä epäilin kuvan asettumista kakun päälle kunnolla.... mutta hyvinhän se siihen lupsahti ja kerran painelin käpristyviä reunoja takaisin kermaan.... kakku oli kylmässä yön yli ilman kupua ja kyllä tuo kuva siihen pinnalle oli ihan hyvin asettunut, tuota repeämää lukuun ottamatta ( eikä se meidän maistelua haitannut)....

Kakun leikkaamisessa välineenä käytettiin sahateräistä terävää veistä...sillä pinta leikkautui oikein siististi, hyvin. Ei se kakkulapiolla olisi  leikkautunut. Muiden kokemuksia asiasta?

Maku? Hmmmm "vohvelimainen" Silmänisku

....tässä vielä dokumentti siitä, jotta kuva näytti ehyeltä heti kakun päälle laittamisen jälkeen....

Ihan kiva syötävää vohvelikuvaa oli kokeilla, kenties joskus toistekkin käytän.....