2150648.jpg

Pitkästä aikaa tein ihan tavallisia korvapuusteja. Pullataikina on tehty tällä ohjeella. Minä teen puusteihin pikkasen tiiviimmän/kovemman taikinan mitä pyöritettäviin pulliin.

2150638.jpg

Minä haluan tehdä korvapuustini tällä perinteisellä leikkaamistavalla.

Kohonneesta taikinasta ohueksi kaaviloidulle suorakaiteen malliselle levylle laitetaan sulatettua/ pehmeää rasvaa ohut kerros + kanelia ja sokeria -> rullaus sopivan kireästi/löyhästi ( jos tekee liian kireän rullan, niin paistettaessa rullatun osan  keskiosat työntyvät töröttämään"sarviksi"), liitoskohta nipistellään kiinni ja laitetaan alapuolelle ja siten vaan leikataan kuvan mukaisia kolmioita. Kolmion on oltava riittävän kolmiomainen, jotta puustit pysyvät paistettaessa pystyssä. Kolmio nostetaan pystyyn ja painetaan päältä ihan reilusti pohjaan asti.... minä painan etusormilla. Joku tykkää venäyttää pullaa samalla sormiensuuntaisesti eli puustin muodosta tulee silloin  pitkulainen...minä tykään enmmän tämmösistä pyöreän sorttisista puusteista. Pullien kohottamisen jälkeen jotkut tykkäävät painaa vielä puustit uudelleen ennen munalla voitelua + koristelua. Itse en ole tähän tapaan tottunut. Pullat paistetaan 200-225asteessa uunin keskitasossa n. 15 min.

Korvapuustit voidan tehdä myös niin että täytetystä rullasta leikataan ihan suoria paloja mitkä sitten painetaan puusteiksi. Kuulemma helpompia tehdä mutta pullan muoto on valmiina pikkasen erilainen....

2150644.jpg

Pikkasen lämpimät korvapuustit maistuivat ihanalle kylmän maidon kanssa....