Älkää antako tämän kastikkeen vaatimattoman ulkonäon hämätä....tämä on hyvää!
Valkoinen jauhelihakastike
400 g naudan jauhelihaa
2-3 pientä uutta sipulia + vihreitä varsia omantunnon mukaan
n. 30 g rasvaa
3/4 dl vehäjauhoja
6 -7 dl maitoa
1 lihaliemikuutio
suolaa
valkopippuria myllystä
Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti paistinpannulla, lisää rasva viimeistään tässä vaiheessa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Älä ruskista. Lisää maito kylmänä ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet ja hauduta kastiketta n. 10 min. Lisää sipulin vihreitä varsiosia hienonnettuna. Tarkista maku.
Hyvää.....
Lisäys 7.9.13
Tällaista kastiketta voisi kuulemma nimittää myös eestiläiseksi jauhelihakastikkeeksi.....aina oppii uutta.
Käykääs lukemassa täältä Lautasellesi- blogin postaus.
Kommentit