Eräässä kyläpaikassa sain jo aikaa sitten tällaista kahvikakkua ja siitä lähtien on se ollut  tehtävien listalla.... tykästyin tähän tyystin.

Tämäkin kakku on tehty tällä hyvällä peruskakun ohjeella.... mihin voi laittaa mitä vaan makua antavaksi aineeksi. Tällä kertaa siis wienernougat crushia.

 

Wienernougat kahvikakku

(tarvitaan 2 litran vuoka)

250 g voita

3 dl sokeria

4 munaa (isoja)

4½ dl vehnäjauhoja (ensi kerralla laitan vähän enemmän)

2 tl leivinjauhetta

1 dl nestettä ( maitoa, mehua tms)

½ pss wienernougat crushia ( eli kukkura dl)

 

Vaahdota rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset sekaisin. Lisää rasvaseokseen puolet munista, puolet maidosta ja puolet kuivista aineista ja sekoita seos koneella sekaisin. ... ja sitten loput ainekset ja taas sekaisin. Älä turhaan vaivaile taikinaa koneella, ettei siihen tule sitkoa. Laita taikina kakkuvuokaan (voitelu + jauhotus, mikäli vuoka vaatii ja jauhottamiseen on tottunut ) Paista kakku 150-160 asteisessa uunissa (tavallisessa uunissa alimmalla tasolla) kypsäksi eli noin 1 tunti. Nosta kypsentämisen loppupuolella hieman paistolämpöä, mikäli kaipaat enemmän paistopintaa kakkuun. Kokeile kakun kypsyys tikulla ( kuiva tikku = kypsä kakku). Anna kakun jääähtyä vuoassa hetken ja kumoa se sitten ritilälle/vadille. Jäähdytä kakku ja nauti. Tsin minusta tämäkin kakku on parempaa, kun sen antaa tekeytyä muutaman päivän.

 

Yhdestä tämän kokoisesta kahvikakusta leikkaa ihan hyvin 25 ohutta viipaletta.