IMG_20210518_132434.jpg

Helppoa kotiruokaa.

Jos haluaa hieman oikaista, ostaa valmispihvit ja kuorruttaa ne.

Jauhelihapihvit

(5 kpl isoja pihvejä)

400 g naudan jauhelihaa (minulla 10%)

½ dl korppujauhoja

1,25 dl maitoa tai muuta nestettä

1 kananmuna

1 tl paprikajauhetta

vajaa 1 tl mustapippurirouhetta

vajaa 1 tl suolaa

½ dl sipulikeittojauhetta

1 tl sipulijauhetta

Lisäksi tarvitaan tomaattiviipaleita ja juustoraastetta, jos pihvit aikoo kuorruttaa

Valmistamionen

Mittaa kulhoon neste ja sekoiotya siihen korppujauhot. Lisää heti perään kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin sekaisin. Paista pieni koepala mikrossa ja tarkista maku mieleiseksesi.

Muotoile ohuehkoiksi pihveiksi pellille leivinpaperin päälle (kypsyessään vetäytyvät kasaan = paksuneevat).

Minä kastan kädet kuumassa vedessä käsitellessäni lihamurekemassaa (niin jauhelihan rasva ei tartu käsiin) ja mittaan murekeseoksen 1 dl mitalla. 1 dl = iso pihvi. Pyöritän ensin palloksi käsien välissä ja sitten pellillä pihviksi.  Ohjeella tehden tulee 5 isoa pihviä.

Paista jauhelihapihvit 200-225 asteisessa tavallisessa tasalämpö uunissa keskitasossa noin 15-20 min.

Jos aiot laittaa tomaatin ja juuston pihvien päälle, niin kypsennä noin 15 min ja laita sitten päällykset ja jatka kypsentämistä, kunnes juusto sulanut.

IMG_20210518_103633.jpg

Kun mittaa 1 dl murekeseosta, tulee siitä ihan iso pihvi. Ohjeella tehden tulee isoja pihvejä 5 kpl.

IMG_20210518_103839.jpg

Tomaattiviipaleen tilalle voisi tietty laittaa muutakin esim. ananasta, paistettua sipulia, kypsiä kasviksia jne.

IMG_20210518_105233.jpg

IMG_20210518_132438.jpg

Pihvien lisänä syötiin punajuuri-omena-ananasraastetta keitettyjä porkkanalantteja ja tuo pikkunen nökäre on pottumuusia. Annoksen vihreät ovat hentoista persiljaa ja sipulien vihreitä varsia. Ihan ite kummatkin kasvatettu.