IMG_20230926_150828_edit_67080951706076.

Meidän herkkua ovat pullataikinapohjaiset pienet puolukkapiirakat. Monenkin mielestä nämä ovat ihan liian kirpakoita, mutta meistä ihania.

IMG_20230926_141929_edit_67423125397456.

Näihin tein oikein pehmoisen normi pullataikinan, missä on kardemummaa mausteena. Taikinaa lepuutin noin 10 min ja ipyörittelin sitten pulliksi. Hyvin kohonneeseen pikkupullaan painoin ensin lasilla syvennyksen ja sitten vielä laajensin sitä sormin painelemalla. Pistelin pohjaosan haarukalla, voitelin reunat munaseoksella ja laitoin täytteen piirakoiden keskiosaan. Täytteenä on puolukkasurvosta, tuoreita puolukoita, sokeria ja perunajauhoja (ihan summan mutikassa laitoin) Täytteen määrälläkin voi vielä vaikuttaa pikkupiirakoiden kirpakkuuteen. Minä laitoin täytettä reilusti. Paistoin piirakat (vähän reilu) 200 asteisessa uunissa tasalämmöllä uunin keskiosassa noin 15 min.

IMG_20230926_150743_edit_67128217312152.

Näistä tuli ihanan pehmoisia puolukkapiirakoita.