IMG_20231201_162806_edit_80694790052289.

Jotain itelle uutta makeaakin on aina välillä kiva kokeilla, vaikka makeaa meneekin meillä nykyisin kauhean vähän.

Tämän postauksen piparijuustokakkuneliöt ovat yksi lähiaikojen kokeiluista.

Ohjeen bongasin Instagramista ja koska uunissa paistettu juustokakku on omaa herkkuani, päätin kokeilla ohjetta. Herkku on noipea ja helppo valmistaa, ainakin jos käyttää kaupan valmistaikinaa.

Tein yksinkertaisena alkuperäisen ohjeen mukaan. Käyttämäni vuoan koko on 24x32 cm sisämitoiltaan. Postauksen lopussa omia ajatuksiani ohjeesta.

Tässä alkuperäinen ohje kopioitu kuvana, kun ei kaikki Instagramia käytä.

Alkuperäinen ohje Instagramista  withchocolatechips. Tämä ei ole sitten oleenkaan niin makeaa mitä vois kuvitella.

GridArt_20231210_194140067.jpg

 

GridArt_20231202_133423567.jpg

Minä käytin siis tätä piparitaikinaa. Kondensoitu kinuskiksi keitetty oli mulla tuon näköisessä purkissä.

IMG_20231201_093824_edit_81194218021057.

24x32 cm oli käyttämäni vuoan koko

IMG_20231201_093922_edit_81178738439656.

Täytteeseen käytin juustoksi Philadelphiaa 300 g  ja lisäksi Violaa 100 g. Ihan vähän enemmän laitoin kinuskista kondensoitus maitoa antamaan makua. Ajattelisin, että myös kinuskikastiketta vois käyttää täytteen maustamiseen. Onkohan kukaan käyttänyt vastaavaan kinuskista tuorejuustoa täytteeseen?

Sitten pitää keksiä vaan järkeviä kohteita mihin loput kondensoidusta mmaidosta  käyttää

Minä tein tätä puolukkaista jogurttijälkiruokaa, joulutorttuihin vois laittaa täytteeksi, kakun/käärötortun täytteeseen, kylmänä/kuumana marjojen kaveriksi, tekee kotitekoista jäätelöä tai makean persot varmaan syövät kinuskin loput  ihan sellaisenaan.

GridArt_20231202_134504423.jpg

Kokeilin myös piparitaikinan raastamista kipeiden käsieni takia. Jos piparitaikina olis kovaa, toimis varmasti ihan hyvin. Nyt kun mulla oli jo pehmennyt piparitaikina, meinasi raaste klönttääntyä. Toki senkin levitys pikku märttäinä oli kipeille käsille helpompi. Varmaan toimis myös, jos piparitaikinan leikkaisi ihan vaan pienen pieniksi paloiksi ja levittelis tuorejuustotäytteen pintaan.

IMG_20231201_094808_edit_81144961537690.

Uuniin paistumaan.

IMG_20231201_104259_edit_81030961608046.

Vähän aikasemmin olisin saanut ottaa leivonnaisen pois uunista. Mulla oli uunissa noin 45 min.....nähtävästi täräkämpi lämpö uunissani. Kannattaa tsekata lopussa useammankin kerran, ettei turhan kypsäksi menisi juustotäyte.

 

Piparista tykkäävät tykkäävät varmasti ohjeella tehdystä ihan tuollaisenaan. Tässä omia ajatuksia ohjeesta. Omaan makuuni piparitaikinan osuus oli turhan hallitseva. En siis moiti ohjetta missään nimessä.

- kotitekoisella mieluisalla piparitaikinalla tulisi maku varmaan vielä parempaa

- voisiko piparipohja olla ohuempi?

- voisiko täytemäärä olla hieman paksumpi?

- piparitaikinaa pinnalle vähemmän, jolloin juustokakkutäytteen osuus korostuisi?

- oikein makean persot vosivat jopa kaivata tähän lisämakeutta. Mulle makeus kyllä piisasi.

 Taatusti teen piparikakkujuustoneliöitä joskus uudemmankin kerran jonkinlaisena versiona.

IMG_20231201_130334_edit_80842546938066.

Heti jo lämpimänä piti pikkupala maistella. Ehdottomasti kannattaa jäähdyttää ihan kunnolla jääkaappikylmäksi ja minusta tämä vaan paranee kylmäsäilytyksessä. Oli parin päivän päästä hyvän mehevää.