CIMG7835.jpg

Kaiken sortin mantelikalat ovat meillä tykättyä ruokaa. Yleensä ruoka tulee tehtyä seistä/seitistä tai puna-ahvenesta ja joskus lohesta. Tällä kertaa kalana jälleen sei/seiti. Monenmoisia ohjeita katselin netistä, vaan ei mikään ihan sellaisenaan natsannut. Kalaruokakategoriassa on mullakin muutama versio mantelikalasta. Tästä ruoasta halusin todella simppelin ja gluteenittoman, joten korppu- ja vehnäjauhot saivat jäädä nyt käyttämättä.

CIMG7827.jpg

Helppo mantelikala (seistä/seitistä)

400 g pakasteseitiä/-seitä annospaloina (minä leikkelin yhden annospalan pienemmäksi ihan vuoan muodon takia)

suolaa (vajaa tl)

sitruunapippuria (noin ½ tl )

sitruunamehua (noin 1½ rkl)

paprikajauhetta (½ tl)

2 dl ruokakermaa

1 dl mantelilastuja

(tilliä, ruohosipulia)

Laita annospalat jäisinä/kohmeisina uunivuokaan ja ripottele suolaa ja sitruunapippuria molemmin puolin kaloihin. Ripottele mantelilastut vuokaan. Sekoita ruokakermaan paprikajauhe ja sitruunamehu ja ripsaus suolaa ja halutessasi hienonnettua tilliä tai ruohosipulia. Kaada seos vuokaan. Kypsennä ruokaa 175-200 asteisessa uunissa 30-40 min. Tarkista kalan kypsyys yhden palan keskeltä. Koristele ruoka tillillä tai ruohosipulilla.

CIMG7837.jpg

Täältä  ja täältä löytyy hieman erilaisten mantelikalaruokien ohjeita.