original_1b1f52dc-8fe1-4f7b-81a4-1af9e6c

Pitsaa meillä tehdään nykyisin yleensä pitkään kohotettavalla hiivataikinalla, mutta välillä tekee ihan mieli tätä leivinjauhepohjaistakin. Vertailin netissä leivinjauhepitsapohjia ja eipä noissa isoja eroja ole. Suolamäärät vaihtelevat aika paljon. Minä olen tottunut tekemään tämän taikinan maitoon, niin pohja saa väriä helpolla.

Tälleen valmistui kuvasa oleva pitsa/pitsapiirakka.

Pellillinen pitsaa (/leivinjauhepohja)

(pellin koko 34 x 37 cm)

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa (tai ½ tl, jos tykkää vähäsuolaisesta)

75 g sulatettua rasvaa (voi käyttää myös öljyä noin 3 rkl piisaa, minä laitoin nyt öljyä)

2 dl maitoa (voi tehdä myös veteen)

Valmistaminen

Sekoita pohjan kuivat ainekset kulhossa. Lisää sekaan rasvasula/öljy ja maito/vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa. Levita taikina pellille ja taputtele se koko pellin kokoiseksi ohueksi tasaiseksi levyksi.

Levitä pitsakastike päälle. (minä käytin pakstimesta kotitekoista kastiketta)

Ripottele juustoraastetta kastikkeen päälle.

Levitä halutut pitsan täytteet (ja vielä päälle vähän juustoraastetta.)

Paista pitsa 225-250 asteisessa uunissa kypsäksi. Aikaa menee noin 15 min pitsan päällysmäärästä ja uunista riippuen. Tarkkaile pitsaa, ettei se kuivu ja pala. Pohja ottaa helpolla väriä, jos nesteenä on maito.

 IMG_20220301_190940.jpg

Meillä reilujuustoisen pitsan täytteenä oli tomaattikastikkeen, pohjajuustoraasteen (oli arkijuustoa + mozzarellaraastetta sekaisin) lisäksi kypsää broileria (paistoin filesuikaleet pannulla ja maustoin aika reilusti + leikkelin paloja vähän pienemmiksi), tuoretta paprikaa, säilykeananasta, murustettua fetaa, pikkutomaatteja, auraa ja mozzarellapallo paloiteltuna.

original_5b5ee9b4-549c-4688-8db5-df078c1

original_d43a0c18-fdda-4174-bfe4-d3a1014

Paiston jälkeen ripottelin vielä pitsamaustetta pinnalle ja hienonnettuja jalapenoja otti osa syöjistä vielä lisäksi pitsan päälle. Meistä tämä oli hyvää.