Jo aikaa sitten tein tällaista ihan tavallista perunalaatikkoa. Lihana käytin tällä kertaa viljapossun raakaa suikalelihaa ja mausteena mm. reilusti valkosipulia....joidenkin syöjien mielestä kenties turhankin reilusti , vaan minusta valkosipuli maistui just passelisti.

Valkosipulinen perunalaatikko possun lihasta 

400 g maustamattomia raakoja viljapossun kinkkusuikaleita

2 isoa sipulia

rasvaa ruskistamiseen

vettä ( n. 5 dl)

 paprikajauhetta ( ½ tl)

suolaa (1 tl)

mustapippurirouhetta(1-2 maustemittaa)

soijakastiketta (½ rkl)

tomaattipyrettä (3 rkl)

valkosipulia( laitoin 3 isoa kynttä siivuina)

--------------------------------

1 kg pakastettuja perunasuikaleita

3 dl 15% ruokakermaa +1-2 dl maitoa (tai koko määrä ruokakermaa)

Päällimmäisen perunakerroksen päälle: ½ tl suolaa, ½ tl paprikajauhetta

 

Ruskista lihasuikaleet ja hienonnettu sipuli paistinpannulla, lisää kaikki mausteet ja vettä sen verran että lihat peittyvät  ja hauduta lihoja  ½ tuntia.

Kaada puolet perunasuikaleista uunivuokaan ja sitten haudutetut lihat vähine liemineen. Laita päällimmäiseksi loput perunat  ja kaada ruokakerma+maito vuokaan.Ripottele mausteet päällimmäisen perunakerroksen päälle. Kypsennä n. 200 asteisessa uunissa lähes tunnin ajan.

Tästä isosta vuoalliseta syö jo aikamoinen porukka...