CIMG1062.jpg

Monenlaisia puuroja ja vellejä on elämän aikana tullut tehtyä ja syötyä, vaan tällaisesta en ikinä ollut kuullutkaan.

Ekan kerran huomasin welhon puuron mainittavan facen ruokaryhmässä. Parin päivän päästä kattelin netistä olisko moiseen ihan ohjettakin olemassa ja kotikokki.net-sivustoltahan ohje löytyi.

Minä muutin ohjeen hieman enemmän maitovoittoiseksi ja ainesuhteiltaan helposti muistettavaksi. Litra nestettä ja 1 dl + 1 dl + 1 dl ja suola. Desit tarkoittavat viljavalmisteita mitä puuroon käytetään -> mannasuurimoita, kaurahiutaleita ja kauraleseitä. Onkohan joku keksinyt tämän puuroyhdistelmän niin, ettei ole olluit mitään viljavalmistetta riittävästi?

Welhon puuro

(ohjeella tulee 4 reilua annosta)

3 dl vettä (tai tämäkin määrä maitoa)

7 dl täysmaitojuomaa (maitoa)

1 dl (tummia) mannasuurimoita

1 dl kaurahiutalieta

1 dl kauraleseitä

suolaa oman maun mukaan

Valmistaminen

Mittaa nesteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kaikki viljavalmisteet ja sekoita, kunnes rupeaa kiehumaan.

Hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä pohjaa myöten sekoittaen 10-15 min. Tarkista puuron sakeus. Jos tykkäät löysästä puurosta, lorauta nestettä lisää.

Mausta oman maun mukaan suolalla.

(Minä laitoin reilun tl, koska tykkäämme, että puuroissa saa olla ihan rasakka suola.)

Nauti puuro kuumana voisilmän, marjojen tai marjasopan kanssa.

CIMG1059.jpg

Ehottomasti meillä keitellään welhon puuroa uudemmankin kerran.