CIMG8336.jpg

Kauan aikaa sitten lupasin jelppiä ystävääni voileipä- ja täytekakkujen tekemisessä. Tehtiin aika monta kakkua.

Ennalta sovittiin mitä kakkuihin laitetaan ja ystävä hankki aineet. Mää vaan menin paikalle tekemään.

Kaukkuihin en enää muista tarkkoja ohjeita, voileipäkakkuihin niitä ei ees ollutkaan. Jos vaikka joku sais jonkinlaista inspiraatiota kuvista, niin laitan kuvia näkösälle. Minun ottamia ovat kaikki kuvat ja ystävän kanssa sovittiin, että voin laittaa kuvat näkösälle. Voileipäkakut tehtiin sekoita-lisää-maistele- lisää-hyvää on -periaatteella. Meillä menee aika yksiin monetkin asiat, myös tällaiset maistelujutut. Ollaan oltu ystäviä yli 40 vuotta.

Runsailla kalatahnoilla täytettiin iso kalakakku. Savulohta, graavia- ja kylmäsavulohta, erilaisia tuorejuustoja, kermaviiliä, creme fraichea, kasviksia -> tahnat sisälle ja päälle. Koristelut näätte kuvasta. Kakkujen ei ollut tarkoitus olla mitenkään sliipattuja. Kuorruttaminen ja koristelu tehtiin voileipäkakuillekkin vasta seuraavana päivänä.

CIMG8335-003.jpg

Lihakakku koottiin kans paahtoleipäviipaleista, kuten kalakakkukin. Lihana käytettiin savukinkkua. Tahnapohjaksi kermaviiliä ja tuorejuustoja sekoitettuna kinkkuun. Täytetahnoihin laitettiin lisäksi paprikaa, kurkkua ja kurkkkurelishiä.

CIMG8351.jpg

Vasemmalla maidotonta ruokavaliota noudattavalle omat pikkuiset kakut ja oikealla gluteenittomat kakut. Kaupasta ostetuista leivistä tehtin gluteenittomatkin kakut.

CIMG8353.jpg

Vadelmamoussetäytekkakkuja varten tehtiin tämä kokeilukakku ja koristeet. Kakku muotoutui asiakkaan toiveesta tällaiseksi.

Tavallisia kakkuja tehtiin 2 kpl 8 munan pohjilla. Pohjat paistoin 4 litran vuoissa, joten täytevälejä oli laitettava kolme.

Valmis kakku oli runsailla vadelmamousseväleillä aika korkea. 

Pohjan ainesuhteet löytyy täältä ovaalin pohjan yhteydestä. Tein pohjat jo pari päivää ennen täyttämistä.

Sitruunalimpparilla kostutetut kakut koottiin kelmutettuihin vuokiin ylösalaisin hyytymään.

Seuraavana päivänä kakut kumottiin, kuorrutettiin vaalean punaisella (mansikkatomusokeria ja valkoista tomusokeria) kreemillä ja pinnoitettiin kaulitulla sokerimassalla.

Koristeet olin tehnyt kotona jo aikaisemmin kuivumaan. Tuntui että niitä oli hyvinkin paljon, mutta kummasti ne hupenivat. Loput kukkaset tulivat käytettyä koristeiksi leivoksiin.

CIMG8350.jpg

Mariannerakeet ja päällyskoristeet on kiinnitetty kakkuun tuubissa myytävällä sokerikuorrutteella.