Tälläisiä leipiä tein voileipäkakkuja varten.

1315019.jpg

Vuokahiivaleipä 

(2 kpl isoja leipiä)

1 litra käden lämpöistä vettä

50 g tuorehiivaa

1 rkl suolaa

5 dl vehnäjauhoja

hiivaleipajauhoja

- lisää lämpimään veteen hiiva ja suola

- lisää vehnäjauhot ja alusta hiivaleipäjauhoilla tasainen kiinteähkö taikina

- kohota taikinaa noin 30 min

- muotoile kaksi pitkulaista leipää, vaivaa ilmat hyvin pois (jotta leipä pysyy hyvin kasassa leikatessa sitä aikanaan) ja laita ne voideltuihin pitkulaisiin vuokiin

- kohota leivät hyvin, pistele ( pitkäpiikkinen haarukka hyvä) ja paista noin 200 asteessa alimmalla paistotasolla 50 min - tunti

- kumoa leipä vuoasta ja tarkista pohjastakin että leipä on kypsä

1315113.jpg

Toki tällä hiivaleivän perusohjeella voi tehdä pyöreitäkin tai pitkulaisia hiivaleipiä ilman vuokaa ja nauttia leivät leipinä. Minä paistoin 4 leipää pitkulaisissa vuoissa, koska käytän leivät voileipäkakkuhin ensi viikolla.