Tälläisiä leipiä tein voileipäkakkuja varten.
Vuokahiivaleipä
(2 kpl isoja leipiä)
1 litra käden lämpöistä vettä
50 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
hiivaleipajauhoja
- lisää lämpimään veteen hiiva ja suola
- lisää vehnäjauhot ja alusta hiivaleipäjauhoilla tasainen kiinteähkö taikina
- kohota taikinaa noin 30 min
- muotoile kaksi pitkulaista leipää, vaivaa ilmat hyvin pois (jotta leipä pysyy hyvin kasassa leikatessa sitä aikanaan) ja laita ne voideltuihin pitkulaisiin vuokiin
- kohota leivät hyvin, pistele ( pitkäpiikkinen haarukka hyvä) ja paista noin 200 asteessa alimmalla paistotasolla 50 min - tunti
- kumoa leipä vuoasta ja tarkista pohjastakin että leipä on kypsä
Toki tällä hiivaleivän perusohjeella voi tehdä pyöreitäkin tai pitkulaisia hiivaleipiä ilman vuokaa ja nauttia leivät leipinä. Minä paistoin 4 leipää pitkulaisissa vuoissa, koska käytän leivät voileipäkakkuhin ensi viikolla.
Kommentit