Tämä on parhaimpia maustekakkuja mitä ikinä olen tehnyt ( siis ohje on hyvä) .... ohje on vanha kun taivas ja alkuperästä ei ole minkään valtakunnan havaintoa.... paranee säilytyksessä, kuten muutkin maustekakut...mainio maustekakku on meidän suvun lempikakkuja... ja suvulle minä näitä ensi viikonloppua varten teinkin, kun vietämme äitini 80-vuotis päiviä 1.3.2008.

1315010.jpg

Mainio maustekakku

Tällä ohjeella tulee kookas kakku, tarvitset vähintään 2 litran vuoan.

4 munaa

2½ dl sokeria

200 g sulatettua + jäähdytettyä rasvaa

1 dl siirappia

1 tl neilikkaa

1½ tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl kardemummaa

1 tl pomeranssinkuorta

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja ( minulla oli nyt erityisen isoja kananmunia, joten laitoin vähän enemmän)

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt rasva ja siirappi. Sekoita tasaiseksi nostellen, älä vatkaa. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita kakkutaikina voideltuun + jauhotettuun vuokaan ja paista kakku 160 - 175 asteessa kypsäksi. ( kypsymisaika noin tunti) Kumoa vähän jäähtynyt kakku. Laita jäähtynyt kakku muovipussiin ja säilytä viileässä. Parhaimmillaan muutamien päivien päästä.