IMG_20240112_125337_edit_239516794422433

Minä tein possupadan alusta loppuun asti Russelin airfryertoiminnolla, mutta tokihan tämänkin ruoan voi kypsentää vaikka ihan liedellä kattilassa tai laittaa uuniin hautumaan. Kypsentääpä sitten missä tahansa, niin liian kauaa ei kannata possun ulkofileruokaa kypsentää, ettei lihasta tule "kovaa." Väriä ja makua tähän ruokaan tulee Creme Bonjour paahdettu paprikatuorejuustosta. jos ei sitä halua käyttää, laittaa enemmän mausteita ja makua pehmentämään vaikka ruokakermaa ja/tai sulatejuustoa tms.

IMG_20240111_164045_edit_202399142933259

Tämän näköistä ruokaa valmistuu ohjeella. Luonnossa on punaisempaa mitä mulla muutamassa kuvassa. Harkitsin ruoan tekemistä pienempän astiaan Russelin vuoan sisällä, mutta tein kuitenkin laitteen astiassa, koska lihojen ruskistamiset on niin paljon helpompaa/nopeampaa laajassa astiassa. Nesteen riittävyydestä pitää pitää huolta. Minä halusin käyttää tämän valmistuksessa suht korkeaa lämpöä, jotta ruokaan tuli paahteisuutta/uunissa paistuneen tuntua.

Kuvien ruoka valmistui tällaisella ohjeella.

Paprikainen possunlihapata (Russell Hobbsin monitoililaitteella)

Ohjeella tehden tulee lihaisaa, vähäkastikkeista ruokaa, joten jos tykkäät että kastikeosuutta pitää olla reilusti, lisää vettä ja koko juustopakkaus ruokaan)

400 g possun ulkofilettä (tai muita nopeasti kypsyviä possun suikalelihoja)

3 pientä keltasipulia

2 oikein pulleaa kynttä valkosipulia

rasvaa ruskistamiseen

loraus soijakastiketta

vajaa tl paprikajauhetta

(½ kpl lihaliemikuutio, ei välttämätön)

aluksi ½ tl suolaa (lisää maisteluvaiheessa)

ripsaus kuivattua chiliä (tai chilikastiketta)

5 - 6 dl vettä (tämän riittävyyttä pitää seurata)

1 iso punainen suippopaprika

3 - 4 kiekkoa ananasta (1 pieni prk)

noin 125 g (= reilu ½ prk) Creme Bonjour paahdettu paprikatuorejuustoa (kokonaankin pakkauksen vois laittaa, jos oikein juustoisesta tykkää tai haluaa kastikeosuutta ruokaan enemmän)

Valmistaminen:

Minä tein ruoan alusta loppuun asti Russelin airfryertoiminnolla lämpö 220-230.

Leikkaa ulkofile ohuiksi pieniksi suikaleiksi.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Laita Russelin astiaan voita nokare ja kytke laite päälle airfryer 230 astetta 10 min. Kun rasva on sulanut ja ruskistunut (tähän menee pari minuuttia) lisää lihat kerralla astiaan. Levitä tasaisesti koko vuokaan. Sipulit ja valkosipulit pääälle ja jatka lihojen paistamista kansi kiinni. Minulla meni aikaa noin 7 minuuttia. Kerran sekoitin, vaan ei ole tarvis....en vaan vielä luottanut russeliin tässä asiassa.

Lisää astiaan mausteet ja vesi ja aika 20 minuuttia. Alensin airfryertoiminnon 220 asteeseen (kerran kurkkasin tänä aikana ja sekoitin ruokaa silikonisella nuolijalla, van tätäkään en jatkossa tee)  Paloittele tänä aikana paprika ja ananas.

Lisää astiaan tuorejuusto, paloitelut paprikat ja ananakset. Sekoita sen verran, että juusto liukenee liemeen. Lisää tarvittaessa vettä liemeksi. Lientä pitäisi olla niin että ainekset kunnolla peittyvät. Jatka vielä kypsentämistä 10 min. Sekoita ruokaa ja tarkista lihojen kypsyys ja ruoan maku. Minulla meinas tässä lopussa mennä ruoka turhankin vähänesteiseksi ja jouduin lisäämään vettä loppupuolella kypsentämistä (lisäys on huomioitu ohjeen nestemäärässä)

Me syötiin tätä perunamuusin kanssa (siksi tein vähäkastikkeisen), mutta sopii oikein hyvin myös riisille tai pastalle kastikkeeksi.

IMG_20240111_155541_edit_202597686134120

Lihojen ja sipulien ruskistus ensin. Sitten sekaan mausteet ja vesi ja kypsennnyt 20 min.

IMG_20240111_162000_edit_202579412898034

IMG_20240111_162046_edit_202559317191062

Sitten lisätään tuorejuusto, paprika ja ananas. Ja tarkistetaan nesteen riittävyys. MInä lisäsin vettä.

IMG_20240111_163823_edit_202488953422964

Annetaan vielä kypsyä 10 min ja ruoka on valmista. Tarkistetaan vielä maku.

Meillä tästä määrästä tulee 3 annosta, miesväki syö reilumman ja ite pienemmän. Ekana oleva  annoskuva on minun annoksesta.