Nämä pikkuleivät laitoin ehdottomasti kokeiltavien listalle heti kun bongasin nämä aikoinaan Mansikkamäki-blogista.

 

Minun pikkuleivistä tuli turhan köllykkä kokoa olevia, joten ensi kerralla teen sitten pienempiä  .

Lueskeltuani Eben postauksen kommentteja, tein pari pientä muutosta ohjeeseen...jauhoja laitoin vähemmän ja lisäsin taikinaan vähän leivinjauhetta. Tiedä sitten paljonko muutokset vaikuttavat rakenteeseen.... minä näistä ainakin tykkäsin ihan tällaisenaan.

 

Karamellitäytteiset suklaapyörät

3 3/4 dl tomusokeria
200 g voita tai margariinia ( pehmeänä)
1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria
6 dl vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 dl tumaa leivontakaakaojauhetta
1 rkl maitoa
1/2 dl tuttifrutti crushia (saa olla kukkurakin mitallinen)


Vatkaa sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa. Sekoita suola ja leivinhjauhe jauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Minä varmistin käsin, jotta taikina on kunnolla sekaisin.

Jaa taikina kahtia. Lisää toiseen puoliskoon maito ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaaviloin suklaataikina  (kahden leivinpaperin) välissä noin 30x20 cm levyksi..... minä laitoin leivinpaperin vaan kaulittavan taikinan alle ja hyvin pelitti niinkin.

Sekoita karamellimurska toiseen puoleen taikinaa ja muotoile taikinasta 30 cm pituinen tanko. Nosta tanko suklaataikinalevyn pitkälle sivulle. Kääri suklaataikina tangon ympärille alla olevan leivinpaperin avulla kuin kääretorttua kääriessä. Nipistä sauma kiinni ja kääri taikinarulla leivnpaperiin. Laita taikinapötkö jääkaappiin kunnes se on kovettunut tai laita pötkö hetkiseksi ( n. 10 min) pakastimeen, kuten minä tein.

Leikkaa rulla puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet pellille (laita pellille kaksinkertainen leivinpaperi) ja paista 190-200 asteisessa uunissa n.10 min.... minä pidin muutamia minuutteja kauemmankin. Kannattaa kurkata pikkuleipiä pohjasta, koska karkkicrushi ottaa sieltä eri tavalla väriä...etteivät vaan kärvähdä pohjasta . Jäähdytä pikkuleivät ja nautiskele.

Minulla annoksesta tuli 30 kpl pikkuleipiä, vaan mielestäni ovat turhan kookkaita kahvipöydän pikkuleiviksi.

... ja sitten vaan rullataan ja nipistellään liitoskohta kiinni...


 

... pötkön loikoillessa pakastimessa hetkisen olikin siitä helppo leikata pikkuleivät sahateräisellä veitsellä...

Paistossa kannattaa olla skarppina, ettei paista turhan kuiviksi