CIMG0366.jpg

Nämä ihanaiset mureat pikkuleivät on tehty tällä samalla ohjeella, muoto vaan on toinen. Olen jostain syystä nyt tykästynyt tällaisiin soikeisiin/ovaalin muotoisiin pikkuleipiin. Kooltaan nämä ovat pikkasen isompia mitä nuo pyöreät....muistelisin annoksesta tulleen noin 40 kpl näitä soikeita.

CIMG0376.jpg

Kopsaan phjeen vielä tähän, kun ei linkitykset aina blogissani pelitä...

Daim-pikkuleivät

(noin 40 kpl soikeita isohkoja)

200 g voita (kannattaa laittaa ihan voita, jos vaan sen mausta tykkää)
1dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja (käytän puolikarkeaa)
2 tl leivinjauhetta
1 pussillinen Daim rakeita (100 g pss riittää...reilu dl)

1. Vatkaa huomeenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi esim. sähkövatkaimella (näyttää vaalealta, pehmeltä ja jos otat seosta hieman sormien väliin, ei siinä tunnu enää sokerikiteitä). Lisää joukkoon muna ja vatkaa voimakkaaasti sähkövatkaimella seos tasaiseksi. 

2. Sekoita kuivat aineet ja Daim rakeet keskenään ja sekoita ne taikinaaan.....ihan koneellä voi tämänkin vaiheen tehdä. Minä aina lopuksi sekoitan käsin, jotta tulee varmasti kaikki sekaisin.

3. Ota taikina jauhotetulle pöydälle (+ käsiin hieman jauhoja) ja hieraise siitä paksu tanko minkä jaat pienempiin osiin. Pyöritä jokaisesta osasta ohuempi tanko ja leikkaa ne tasakokoisiksi pikkuleipäaihioiksi. Pyöritä palat käsien välissä nopeasti pitkulaisiksi ja  laita ne pellille (laita 2 leivinpaperia päällekkäin)  ja paina pikkuleipiä hieman littanaksi (käsin tai esim jauhotetulla lasin pohjalla). Toki voi tehdä myös niin, että hieroo tangon pöydällä ja ottaa siitä mitalla saman pituisia pikkuleipiä ja siirtää ne pellille. Itsestä vaan tuo eka tapa on helpompi ja mulle passelimpi.

4. Paista pikkuleivät vähän alle 200 asteessa uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.... kauniin vaalean/kullan ruskeiksi. Jokaisen uuni paistaa eri tavalla, joten paistumista kannattaa seurata. Minäkin joudun joskus nostamaan pikkuleivät lopussa vielä yhden tason ylemmäksi saadakseni mieleisen paistopinnan. Minun uunit paistavat alhaalta reilummin, siksi laitan aina kaksi tai jopa kolme leivinpaperia päällekkäin.

5. Anna pikkuleipien jäähtyä ja pakkaa ne sitten rasiaan, lasipurkkiin tms. Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä. Tarvittaessa pikkuleivät voidaan myös pakastaa.

CIMG0364.jpg

Tässäpä kaikki pikkuleivät vielä yhteispotretissa.