Kesäaikaan tuli pikaruoaksi tehtyä aika useinkin tällaista kastiketta. Erilaista pastaa kaveriksi ja eri mausteita soosiin, niin aina maistui erilaiselle. Pastavesi kannattaa laittaa ihan ekan akiehumaan, kastike valmistuu niin nopsaan...
Pikainen jauhelihakastike syntyy seuraavista aineksista; naudan vähärasvaista jauhelihaa, sipulia, hyvää tomaattimurskaa, vettä, ja mieleisiä mausteita. Tässä mausteena on suola, mustapippuri, basilika ja valkosipuli.
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli ärhäkän kuumalla pannulla nopeasti, lisää kaikki muuta ainekset ja anna kypsyä pastan kiehumisen ajan. Tarkista maku. Kokoa annokseksi ja ripottele vielä halkaistuja pikkutomaatteja annokseen. Koristele vaikkapa tuoreella basilikalla.
Tämän helpompaa ei ruoanlaitto voi olla, eihän?
Kommentit