CIMG0118.jpg

Juustosarvia saisi olla vaikka joka päivä syötäväksi ja ihan pakastimeenkin asti.....on minun mielipiteeni. Nämä sarvet tein jo äitienpäivän aikaan viemisiksi kanssasyöjän synnyinkotiin.

Helpot juustosarvet

(24 kpl)

8 dl vehnäjauhoja
6 dl juustoraastetta (mikä vaan tavallinen juustoraaste passaa)
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa (tällä suolamäärällä tullee jo ihan kunnolla makua, älä vaan laita enempää....)
200 g voita (tai margariinia)
3 dl maitoa (+ tarvittaessa pieni loraus lisää)

Voiteluun 1 muna

Pinnalle juustoraastetta tai seesamin- ja/tai unikonsiemeniä

Nypi kova rasva ja kuivat aineet keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Minä jouduin lisäämään tässä vaiheessa pienen lorauksen maitoa saadakseni hyvän taikinan.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kolmeen osaan. Kaulitse osa kerrallaan pyöreäksi ohueksi levyksi.Leikkaa levy terävällä veitsellä/taikinapyörällä/pitsaleikkurilla kahdeksaan sektoriin ja kääri sarviksi siten, että aloitat käärimisen leveämmästä päästä.
Laita sarvet leivinpaperin (mulla jälleen kaksinkertainen leivinpaperi pellillä) päälle pellille ja taivuta sarviksi. Liitoskohta alas keskelle, jotta sarvi pysyy kiinni.  Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta tai muuta koristetta.
Paista sarvet noin 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.....lähemmäs 15 min menee aikaa ja voi mennä muutama minuutti ylikin. Seuraa paistumista, etteivät sarvet tummu liian tummiksikaan...

CIMG0113.jpg

Tällä kertaa laitoin pinnalle sekä juustoraastetta että seesaminsiemeniä.