CIMG1455.jpg

Kasvissosekeitto on siitä hyvä ruokalaji, että siihen voi upottaa vaikka mitä, eikä ainesuhteidenkaan tartte olla niin tarkkoja. Kun alussa laittaa nestettä vain sen verran, että ainekset kiehuessaan peittyvät, on vara soseuttamisen jälkeen lisätä lisänesteeksi kermaa, tuorjuustoa yms.

Jälleen kerran, kasvissosekeiton ainekset valikoituivat kaapppien sisällön perusteella.

Kasvissosekeitto

3 isoa perunaa

 4 isoa porkkanaa

 1 iso keltasipuli

1 pullea valkosipulin kynsi

1 kasvisliemikuutio

1 kokonainen iso punainen suippopaprika

1 iso omena

vettä

suolaa

mustapippuria

valkopippuri

ihan pieni ripsaus chiliä

2 dl (ruoka)kermaa (tai/ja mieleistä tuore-/sulatejuustoa)

Valmistaminen

Puhdista ja kuori ainekset, paloittele krouvisti isoiksi paloiksi. Laita ainekset kattilaan ja vettä niin että kaikki peittyvät. Lisää mausteita jo tässä vaiheessa. Anna ainesten kiehua ihan pehmeiksi. Soseuta seos esim. sauvasekoittimella ihan tasaiseksi. Lisää kerma (tai/ja mieleistä tuorejuustoa) ja tarkista keiton sakeus ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Tarkista keiton maku.

CIMG1315.jpg

Jätin keiton hieman sakeahkoksi. Tässä kattilassa on koko määrä mitä ohjeella tulee.

CIMG1323.jpg

Minä söin keittoa ihan tälllaisenaankin, ilman mitään lisukkeita. keitossa maistuu vieno makeus omenasta, josten jos ei sellaisesta tykkää, kannattaa se jättää pois. Me tykkäsimme mausta.

CIMG1443.jpg

Murustettu fetajuusto oli helppo, nopea ja  herkullinen lisuke keitolle. Mitään vihreää ei saanut laittaa. Joskus pitää kuunnella kanssasyöjänkin toivomuksia.

CIMG1454.jpg

Tästä versiosta tykkäsimme kumpainenkin.

 CIMG1452.jpg                      

Paistinpannulla oikein rapeaksi paistettua pekonia

CIMG1447.jpg

 ja pekonin rasvassa paistettua ruisleipää (tai vaaleampaa leipää) pieninä kuutioina/krutonkeina. Nämä käyvät myös salaattiin oikein hyvin.