Kasvissosekeitto on siitä hyvä ruokalaji, että siihen voi upottaa vaikka mitä, eikä ainesuhteidenkaan tartte olla niin tarkkoja. Kun alussa laittaa nestettä vain sen verran, että ainekset kiehuessaan peittyvät, on vara soseuttamisen jälkeen lisätä lisänesteeksi kermaa, tuorjuustoa yms.
Jälleen kerran, kasvissosekeiton ainekset valikoituivat kaapppien sisällön perusteella.
Kasvissosekeitto
3 isoa perunaa
4 isoa porkkanaa
1 iso keltasipuli
1 pullea valkosipulin kynsi
1 kasvisliemikuutio
1 kokonainen iso punainen suippopaprika
1 iso omena
vettä
suolaa
mustapippuria
valkopippuri
ihan pieni ripsaus chiliä
2 dl (ruoka)kermaa (tai/ja mieleistä tuore-/sulatejuustoa)
Valmistaminen
Puhdista ja kuori ainekset, paloittele krouvisti isoiksi paloiksi. Laita ainekset kattilaan ja vettä niin että kaikki peittyvät. Lisää mausteita jo tässä vaiheessa. Anna ainesten kiehua ihan pehmeiksi. Soseuta seos esim. sauvasekoittimella ihan tasaiseksi. Lisää kerma (tai/ja mieleistä tuorejuustoa) ja tarkista keiton sakeus ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Tarkista keiton maku.
Jätin keiton hieman sakeahkoksi. Tässä kattilassa on koko määrä mitä ohjeella tulee.
Minä söin keittoa ihan tälllaisenaankin, ilman mitään lisukkeita. keitossa maistuu vieno makeus omenasta, josten jos ei sellaisesta tykkää, kannattaa se jättää pois. Me tykkäsimme mausta.
Murustettu fetajuusto oli helppo, nopea ja herkullinen lisuke keitolle. Mitään vihreää ei saanut laittaa. Joskus pitää kuunnella kanssasyöjänkin toivomuksia.
Tästä versiosta tykkäsimme kumpainenkin.
Paistinpannulla oikein rapeaksi paistettua pekonia
ja pekonin rasvassa paistettua ruisleipää (tai vaaleampaa leipää) pieninä kuutioina/krutonkeina. Nämä käyvät myös salaattiin oikein hyvin.
Kommentit