Tämän sortin "mustikkapullakakkua" olen tehnyt kerran aikaisemminkin, ennen blogi-aikaani....joskus viime kesänä.
Tällä kertaa otin ohjeen kuitenkin Pakkopulla-blogista, linkin takaa löytyy alkuperäinen ohje.
Ohje kopioita Anjan Pakkopulla-blogista.
Pikainen mustikkapulla
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl maitoa
125 g juoksevaa margariinia
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Väliin:
3 dl mustikoita
½ dl sokeria
Pinnalle:
mantelilastuja
raesokeria
Sekoita munat ja sokeri keskenään, ei tarvitse vatkata. Lisää joukkoon maito ja margariini sekoitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita vain sen verran, että taikina tasoittuu.
Kaada kolmasosa taikinasta 24 cm voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista (minun mustikkani olivat kohmeisia). Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta päälle ja ripota pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. (Nuo taikinakerrokset ovat aika ohuita....) Paista 175 asteessa alimmalla ritilätasolla ohjeen mukaan 50-55 minuuttia. Itse epäilin pitkähköä paistoaikaa ja paistoin 35 min, kypsää oli. Maistuu parhaalta lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa
Muutanpas tämän oman lisäykseni fontin isommaksi ja eri tekstin eri väriseksi...jos sen sitten paremmin huomaisi
Minä tein muuten ihan Anjan ohjeen mukaan, mutta jostain syystä laitoin koko täytteen vain yhteen väliin...hyvin toimii niinkin....ja minulla pullakakku oli uunissa 50 min. Koska paistoajoissa on tekijöistä riippuen ollut niin isoja eroja kannattaa jokaisen tsekata omansa ettei jää taikinaiseksi eikä toisaalta tule kuivaa....
Minulla ei ole aikaisemmin ollut irtopohjavuokaa....olen aina ollut sitä mieltä että elämä ilman sitä onnistuu ... muutamia kuukausia taaksepäin sorruin kuitenkin ostamaan sellaisen vuoan enkä ollut sitä kertaakaan vielä käyttänyt, kunnes nyt... voitelin vuoan ja korppujauhotin...ja hyvin irtosi "pullakakku" vuoasta.
Tässä puolta pienempi lämmitetty pala mustikkapullaa vaniljakastikkeen kera...hyvää oli!
Kommentit