Näiden ihanaisten muffinssien ohje on täältä. Mantelijauhe antaa herkullista mehevyyttä muffinsseissa. Ja kardemumman makuhan ei voi olla haitaksi missään makeassa leivonnaisessa....eihän?
Muutoin noudatin prikulleen Annen ohjetta, vaan paistolämpötilaa piti minun uunissani pienentää. Vaan jokainen säätäköön oman uuninsa tuntien lämpötilan joko vähän yli tai alle 200 asteeseen....
Manteliset herkkumuffinssit
(12 kpl isoja)
1½ dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 isoa kananmunaa
1½ dl voita sulatettuna
1½ dl maitoa
1 dl mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle: noin 1 dl mantelilastuja tai rouhetta (pikkasen sormin hienonnettuna)
Laita ensin uuni kuumenemaan vähän alle 200 asteeseen.
Mittaa sitten kaikki ainekset samaan kulhoon ja vatkaa niitä heti sähkövatkaimella ½ minuuttia sekaisin.
Jaa taikina kahden ruokalusikan avulla 12 amerikanmuffinssivuokaan tms. Jos vuoat ovat ohuita/pehmeitä, laita vuoat muffinssipellille.
Ripottele mantelilastut (tai rouhe) muffinssien pinnalle tasaisesti.
Paista muffinssit 190-200 asteisessa uunissa keskitasossa 15-20 min. Tarkkaile muffinseja paistumisen aikana ja muuta uunin lämpöä tarpeen mukaan. Tarkista leivonnaisen kypsyys tikulla keskeltä ...kuiva tikku = kypsä muffinssi.
Näitä herkkuja on tehty meillä jo toistamiseenkin....
Hyvälle maistui mantelinen muffinssi kahvimukillisen kaverina. Eivätkä ole olleskaan liian makean oloisia.
Kommentit