original_b52f6b89-a76e-4f4d-9ea0-1774b57

Tällaisia pieniä raparperipiirakoita en ollutkaan tehnyt aikoihin. Muutama viikko sitten keitin kaikista pakasteraparpereista Dansukkerin minihillosokerilla kanelilla maustettua raparperihilloketta. Sitä ollaan syöty niin lättyjen, pannarien kuin puurojenkin kaverina. Lopun hillokkeen käytin näihin piirakoihin.

IMG_20220712_103702.jpg

Piirakoiden pohjana on ihan normi pullataikina. Pyöreät pullat kohotin hyvin pellill', missä 2 leivinpapaeria päällekkäin. Painoin lasilla syvennyksen, mitä suurensin sormin painelemalla, koska halusin piirakoihin ohuet reunat ja paljon täytettä. Pullataikinareunat voitelin kananmunseoksella, keskiosan pistelin haarukalla (edesauttaa pohjan tasaisuutta) ja sitten vaan täyte syvennykseen. Näiden 9 pikkupiirakan täytteessä on noin 1½ dl raparperihilloketta (ei ollut kovin sakeaa, koska tehty minihillosokerilla) + 1 kukkura tl perunajauhoja + 2 ohutta pientä raparperivartta oikein pieneksi leikattuna. Paistoin 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa just ja just kypsiksi.

IMG_20220712_112549.jpg

Piirakoiden jäähyttyä, päästiin heti maistelemaan. Valmiiden piirakoiden raparperitäyte sattui tulemaan ihanan pehmeä, ei liian valuva, muttei mitään kiisseliäkään. Uutta raparperihilloketta pitää kyllä pian keittää, että saan tehtyä näitä lisää.

IMG_20220704_211348.jpg

Pengoinpa kuvagalleriaa, niin löytyi kuva raparperihillostakin. Etualalla kanelilla maustettua raparperihilloa/hilloketta. Taka-alalla pakastepuolukoista keitettyä puolukkahilloa, sekin minihillosokerilla tehtyä. Meidän kaupoista oli minihiollosokeri loppu viime syksynä pitkän aikaa. Nyt ennakoin ja ostin eilen kauppareissulla 4 pakkausta, että edes johonkin saan sitä käyttää.

IMG_20220705_202427.jpg

Kesän aikana olen muutaman kerran tehnyt tällaista selkeästi meille normipannarista pulskempaa pannaria. Jotain lisä käyttöä taas tuolle uunin syvälle pellille. Meidän normi syvälle pellille tämä ei mahdu paistumaan, kun on 50 cm uuni.

IMG_20220627_093515.jpg

Paksu pannari on tehty ainesuhteilla: 1,1  (joskus 1,2) litraa täysmaitoa + 4 munaa + 5½ - 6 dl vehnäjauhoja + kukkura 1 tl suolaa (lähemmäs 1½ tl) + vajaa 1 dl sokeria + 50 g voita sulana. 200 astetta reilu ½ tuntia.