Viime viikolla, kun ystävä oli tulossa kahveille, päätin viimein tehdä hänelle maisteltavaksi popovereja. Olimme hänen kanssaan monasti näistä puhuneet. Suolaisenski tarjottavaksi tein tämän tonnikalapiirakan.
Vaihteeksi siis pannukakkutaikinaa minimuodossa. Täytteen voi jokainen itse valita, vaikka vaan marjoja/hilloa/omenasosetta ja kermavaahtoa. Minä tykkään täyttää minipannarin niin että pohjalle tulee jotain, marjoja tai hilloa tms ja sitten valkoinen pursotettu seos ja päälle vielä jotain värikästä koristeeksi. Tokihan täyte voisi olla vaikka mansikkarahka lusikalla annosteltuna kuppeihin ja marjoja koristeeksi.
Popoverien ohje löytyy täältä. Lukaise ohje kokonaan, jos on sinulle vieras leivonnainen.
Tällä kertaa laitoin täytteeksi:
tuoreita mansikoita hienonnettuna jokaisen kupin pohjalle ihan reilusti ->2 mansikkaa/kuppi
2 dl vatkautuvaa kermaa (minulla vispikermaa)
200 g prk vaniljarahkaa (tai sitruunarahkakin on ihanaa)
sokeria oman maun ja muiden täytteiden makeiudesta riippuen
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä rahkan kanssa. Maistele makeutta ja lisää tarvittaessa sokeria. Jos käytät vaniljarahkaa, voisi lisätä muutaman tipan sitruunamehua antamaan lisäkirpeyttä. Tämä määrä on sopiva 12 popoveriin.
Koristeeksi tuoreita marjoja -> minulla vadelmia ja mansikoita. Lisäksi laitoin jokaiseen sitruunamelissan lehdet.
Helpointa popoverit ovat paistaa muffinssipellillä. Pelllin syvennykset pitää vaan voidella oikein hyvin rasvalla. Minä voitelen ihan vanhanaikaisesti kädellä. Silikonivuokia en ole kokeillut, joten niistä minulla ei ole tässä kohden kokomusta. Jos joku lukijoista on tehnyt popoveria silikonivuoissa, olisi mukava kuulla kokemuksia.
Kun muffinssipelti on voideltu hyvin, ei popoverien irtoamisessa ole mitään ongelmaa. Tästä asiasta jotkut ovat valitelleet ruoka-ja leipomisryhmissä.
Popoverit kypsinä. Nyt tulikin oikein hyvät kupit. Nämä kannattaa irrottaa heti kun sormet sen kestävät.
Jäähtyneisiin minipannareihin laitoin jokaiseen tuoreita mansikoita hienonnettuna pohjalle noin 2 mansikkaa /kuppi. Päälle pursotin kerma-vaniljarahkaseoksen. Valkoisen osan voi myös ihan vaan nostella lusikalla täytteen päälle. TAI marjat voisi sekoittaa kerma-rahkaseoksen sekaan ja annostella lusikoilla kuppeihin. Silloin ei tietenkään voi pursottaa.
Minä koristelin popoverit hyvin simppelisti.vadelmilla ja mansikoilla ja ...
vielä sitruunamelissan lehdet jokaiseen.
Muutama popoverin pohja ja loput täytteestä olivat jääkaapissa seuraavaan päivään ja niistä tein viemiseksi täytetyt minipannarikupit lähtiessäni käymään ystävän luona. Näihinkin sieppasin vielä sitruunamelissaa koristeeksi autolle mennessäni. Lautasen kanssa tyhjään pieneen kattilaan ja kansi päälle, niin sain kerralla kuljetettua sekä viemiset turvallisesti että Davenkin.
Popoverit toimisivat hyvin myös herkkuhetkenä retkellä. Kupit ja täytteet erikseen pakattuina ja jokainen voisi täyttää oman popoverin ja syönti onnistuu ihan hyvin sormin/käsin.
Davehan löytää aina mäyräkoiran luonnolle sopien sen aurinkoisen paikan, niin sisällä kuin ulkonakin.
Tälleen hän yleensä pitää minulle vahtia, kun puuhailen keittiössä. Nukkuu koiranunta. Tietää tasan tarkkaan mitä ja missä minä jotain teen.
Daven lempparituoli niin "kyttäämiseen" (takapihalle ja siellä olevalle kadulle) kuin ihan vaan loikoiluun, on tämä vanha oranssi tuoli, mistä minun piti 2 vuotta sitten luopua hänen hyväkseen. Ja voi hertileit sentään, jos joku vieraampi ihminen uskataa istua tuohon tuoliin, kaikki usein meillä käyvät tietävätkin kenen tuoli tuo on. Dave tulee istujan viereen ja ensin katsotaan tuomitsevasti ja jos se ei tehoa niin sitten haukkuu merkitsevästi tai hyvpätä lojauttaa istujan syliin. Niih, tämä on minun ja vain minun.
Kommentit