CIMG7485-normal.jpg

Mangofani kun olen, siksi täyte muotoutui mangoiseksi.

 

Käärötorttu mangotäytteellä

Pohja

4 isoa munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja (jos munat pieniä, 3/4 dl piisaa)

½ dl perunajauhoja

2 rkl kaakaota (tummaa)

1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 prk (200 g) laktoositonta mangotuorejuustoa

1 pieni prk mangososetta (Piltti tai Semper käy vallan mainiosti, vaikkei muutoin lapsettaisikaan)

2-3 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 rkl vaniljakreemijauhetta (käytän Sallisen, lisätään siis ihan kuiviltaan täytteeseen jämäköittämään sitä)

Valmistaminen

Laita uuni kuumenemaan +200-225 asteeseen

Varaa uunipelti ja laita siihen leivinpaperi (+ rasvaa paperia hieman.)

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin.

Mittaa toiseen kulhoon munat ja sokeri ja vatkaa ne hyväksi paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää kuivat ainekset siivilän läpi sekoittaen nostellen, varo ettei vaahto pääse laskeutumaan.

Levitä taikina heti pellille (koko alueelle) tasaiseksi kerrokseksi ja laita heti paistumaan. Paistumisaika on 6-9 min.... varo ettei kärvähdä, äläkä paista pohjaa liian kuivaksi, sillä silloin kääris repeää käärimisvaiheessa.

Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin tai leivinliinan (ei tarvitse sokeria) päälle. Irrota leivinpaperi heti ja peitä pohja jäähtymisen ajaksi.

Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kaikki muut ainekset ja maistele makeus mieleiseksesi.

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa napakaksi rullaksi. Anna rullan tekeytyä kylmässä hetkinen...jos vaan maltat.

 

CIMG7471-normal.jpg

Kermavaahtoa en laittanut täytteeseen ollenkaan...halutessaan vielä paksumman kerroksen täytettä, voisi vatkata 1 dl kermaa vaahdoksi ja yhdistää täytteeseen.

 

CIMG7476-normal.jpg

Namskis!

Hyvää oikein kylmänä ja vielä parempaa hieman kohmeisena.... kääriksen voi siis myös pakastaa sen kärsimättä yhtään. Tällä ohjeella tehty kääris maistuu ihan kunnolla mangolle, ei kuiteskaan liikaa.