Tllaisia oikein perinteisiä täytettyjä herkkusieniä teki mieli, joten tuumasta toimeen...

Sieniksi valikoitui kaupassa  irtomyynnissä myytävät jumbo-herkkusienet.

Viherpipurijuustolla täytetyt herkkusienet

6 kpl jumbo-herkkusieniä (tai pienempiä enemmän)

Koskenlaskija, viherpipppurijuustoa vajaa ½ pkt ( tietenkin muukin juusto käy)

170 g pkt pekonisiivuja

tikkuja ummistamiseen

mustapippuria mylllystä

Tarkista sienien puhtaus. Poista jumboista jalat (käytin ne keittoon). Leikkaa juusto sopiviksi kuutioiksi ja täytä sienien kolo. Kieputa pekonisiivut sienien ympärille ja ummista tikuilla. Käytin 1½ pekonisiivua /jumbo, jotta sain koko paketillisen pekonia käytettyä. Grillaa sieniä ensin koloopuoli alaspäin, kunnes pinta on ruskea ja käännä sitten sienet ja kypsennä pidempään alapuolelta.... yhtään ei juusto valunut grilliin... tai kypsennä täytetyt jumbot 200 asteisessa uunissa kypsiksi. Pippuroi vielä grillattujen sienien pinta.

Ihanan ytyjä sieniä olivat!