IMG_20210519_112224.jpg

Ystävä lähetti kampanisuohjeen ja kysyi josko sitten kun leivotuttaa, niin tekisin heille. Noh, minuahan leivotuttaa aina. Tämä ohje on pikkasen erilainen mitä olen aikaisemmin käyttänyt. Listasin aikaisempia postauksia ihan loppuun linkitettyinä.

Tein ohjeesta vain ½ annosta, koska tein ohjeella ekaa kertaa. Suolaripsauksen laitoin ohi ohjeen, koska monissa ohjeissa on laitettu ihan reilustikkin suolaa. Sokeria näissä kampanisuissa on hyvin vähän ja sitä itse kaipasinkin pikkasen enmmän nisuihin maisteluvaiheessa, tosin tekeväthän monet kampanisut ihan ilman sokeria.

Myös toinen selkeä ero näissä on se, että kohotusaineena käytetään pelkästään leivinjauhetta, joten jos on tottunut soodaisiin kampanisuihin, niin silloin on syytä vaihtaa kohotusaine. Monissa ohjeissa on sekä leivinjauhetta että soodaa. Itse en tykkää näissäkään voimakkaasti soodaisista.  Elvin kampanisuissa on nesteenä kermaviili, mutta ihan hyvin myös piimä käy. 

Onko kampanisut ohuita vai pulleita, onko sakarien määrä 3, 4 vai 5, taivutetaanko kampanisu kaarevaksi, voidellaanko kampanisuja ennen paistoa, laitetaanko pinnalle sokeria tai kaneli-sokeria ennne paistoa->   nämä asiat tekijä itse päättäköön.

IMG_20210519_093738.jpg

MInä tein kampanisuja kahdella eri tapaa. Yläkuvassa toinen niistä.

HUOM! alla oleva ohje on iso. Minä tein vain ½ ohjeen ja siitä tuli 20 kpl isoja kampanisuja.

1 kkp = 1½ dl

Elvin kampanisut

(ohje julkaistu Kalevassa vuonna 2009)

9 kahvikupillista vehnäjauhoja

puoli kiloa voita

4 teelusikkaa leivinjauhetta

(ripsaus suolaa, oma lisäys)

puoli kupillista sokeria (ekan kokeilukerran jälkeen laitan sokeria vähän enmmän)

kaksi purkkia kermaviiliä

Valmistaminen

Jauhoihin sekoitetaan sokeri ja leivinjauhe. Huoneenlämmössä pehmennyt voi nypitään jauhoihin.

Lisätään kermaviili. Taikinaa ei saa vaivata liikaa. Se kaulitaan tai muotoillaan käsillä levyksi. Siitä

leikataan kapeampia levyjä. Niistä tehdään noin 10x5 cm suuria nisuja,

joiden reunaan leikataan neljä sakaraa.

Paistetaan 250 asteessa noin kymmenen minuuttia.

IMG_20210519_094552.jpg

Toinen tapa tehdä kampanisuja on hieroa tanko, litistää se pitkäksi (minä tasasin reunat taikinapyörällä) ja siitä vaan sitten leikellään kampanisut. Mulla tulee tällä tapaa tehdessä aina pulskempia kampanisuja.

IMG_20210519_112259.jpg

Kaikki nämä ovat jo syöty, joten uusia saa tehä. Kampanisut lukeutuvat nimittäin omiinkin  lempparileivonnaisiin.

IMG_20210519_112332.jpg

Täältä löytyy aikaisempia postauksiani kampanisuista (kaneli-sokeria päällä) sekä mukaellut Fanniilon kampanisut

Myös suolaisia kampanisuja olen tehnyt esim. sienikanpanisuja ja juustoisia kampanisuja.