Tällaiseen lisäkkeeseen ei kovin kummoisia ainesuhteita tarvita, voi mennä ihan fiiliksen ja kaappien sisällön mukaan. Minä tein meille tällaisilla suhteilla lisäkettä ja tätä syötiinkin kahdella aterialla lämpimänä lisäkkeenä.

Lämmin lisäke kaalista

öljyä tai muuta rasvaa 2-3 rkl

n. 500 g valkokaalia hienonnettuna ( ½ kpl)

3 pientä porkkanaa ohuina viipaleina

2 pientä sipulia + vihreät varret

suolaa

siirappia

mustapippuria rouheena

meiramia tuoreena/kuivattuna

n. ½ dl vettä

Kuumenna rasva isossa paistokasarissa/paistinpannulla ja lisää valkokaali, sipuli ja porkkanaviipaleet freesaantumaan. Anna ainesten kuullottus ja jopa hieman ruskistua välillä sekoitellen. Lisää sekaan mausteet ja tilkka vettä, jotta ruskistuminen lakkaa. Kypsennä lisäke kypsäksi kannen alla välillä sekoitellen.... minulla ruoka kypsyi noin 15 minuuttiin... talvella kaali vaaatii tietenkin pidemmän kypsymisajan. Lisää sipulin vihreät varret hienonnettuna ja tarkista maku.

Lisäke oli kauniimman väristä ennen siirapin lisäystä, vaan kyllä pieni makeus tähän hyvin passasi.