Lähiaikoina ovat kaikensorttiset peltiruoat olleet in. Tässä yksi versio possu-kasvispellistä. Tosin minä paistoin lihat paistinpannulla ja tarjollepanovaiheessa vain nostin lihat muiden ainesten päälle. Helppo ja nopeatekoinen ruokalaji, kun ainekset ensin on esikäsitellyt. Ainekset voisi laittaa myös kaikki omissa ryhmissään pellille, vaan minä tein nyt tällaisen version, että kaikki laitetaan sikin-sokin.
Annoksen voisi viimeistellä jollain kylmällä kastikkeella. Me kokeiltiin grilliruokien kanssa eilen tätä Arlan kastiketta....sekin sopisi tälle kastikkeeksi ihan sellaisenaan. Tämä vastike on aika voimakkaan makuista.
Joko ootte maistelleet /käyttäneet näitä Arlan uutuuskastikkeita johonkin?
Thaichilikastike -> tätä me ollaan maisteltu, Texas BBQ -> tätä maistellaan pian.
Possu-kasvispellin voi koota niistä aineksista mistä tykkää /mitä sattuu olemaan: Minä laitoin kasviksiksi
- kuorittuja perunalohkoja
- porkkanaa
- kesäkurpitsaa
- pikkutomaatteja (kelpaavat hieman ylikypsyneetkin)
- paprikaa
- vihreitä parsoja
Lisäksi tarvitaan öljyä (tai voisulaa) ja mieluisia mausteita; minulla suola, mustapippuri, paprikajauhe, sipulijauhe (koska syömnässä oli myös henkilö, joka ei syö näkyvää tavallista sipulia)
Lisäksi laitoin 1 mozzarellapallojuuston (raaste olisi varmaan parempi valinta)
Hyvää tulee ilman juustoakin, varsinkin jos annoksen viimeistelee kylmällä kastikkeella/pestolla yms.
Parsojen päälle parmesanjuustoa (muukin juustoraaste käy)
Lihaksi: possun sisäfile puhdistettuna
Tarjollepanovaiheessa tarvitaan sitruunalohkoja, persiljaa, ruohosipulia
Porkkanoiden esikiehautus ei ole välttämätön, vaan minä tein näin. Porkkanat kiehautin noin 5 min, valutin veden pois ja maustoin ne yhdessä perunalohkojen kanssa.
Peruna- ja porkkanapalat saivat sekaan lorauksen öljyä ja soijakastiketta, mustapippuria myllystä, suolaa ja paprikajauhetta. Näitä kypsensin 200 asteisessa uunissa yksistään noin 15 minuuttia.
Sitten sekaan pellille kaikki muut kasvikset. Ihan maun takia laitoin parsoihin voinokareita, toki öljy lorauskin on ok. Ripottelin vielä lisämakuja kaikkiin kasviksiin tässä vaiheessa; suolaa, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, siupulijauhetta ja pelti takaisin 200 asteiseen uuniin, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Jos laittaa juustoa, laitetaan se kasvisten sekaan / raaste pinnalle ja pelti kuumaan uuniin tai grillivastuksen alle, kunnes juusto sulanut eli ihan vaan muutamaksi minuutiksi.
Juustovalintana olisi varmasti ollut parempi käyttää raastetta, vaan haluain käyttää mozzarellapallon pois. Juuston voi jättää myös kokonaan pois.
Parmesanparsoja olen tehnyt usein niin paistinpannulla, airfryerissä kuin uunissakin tehden. Näissä on paljon parmesania, kun halusin käyttää raasteen loppuun.
Lihana minulla oli puhdistettu posuun sisäfile, mistä leikkasin reilun parin cm viipaleita, painoin pihvit/noisetit kädellä hieman ohuemmiksi/isommiksi. Paistoin lihat (vasta sitten kun kaikki muu oli jo valmista) pannulla molemmin puolin 2-3 minuuttia ja maustoin ekan pinnan kypsentämisen jälkeen. Mausteina näissäkin ihan perusmaut, suola, mustapippuri ja ripsaus paprikajauhetta. Meille possunlihan pitää olla kypsää, ei kuivaa kuitenkaan.
Pinnalle ripottelin tuoretta persiljaa ja ruohosipulia. Itse tykkään tällaisessakin ruoassa sitruunamehun hapokkuudesta.
Hyvin maistui kaikille syöjille ihan tällaisenaan. Valkosipulista tykkäävät voisivat vielä lautasvaiheessa lisätä annokseensa öljy-valkosipulimurkaa.
Kommentit