Tämä juustosarvien ohje on kulkenut mukanani jo vuosikymmenien ajan...enkä sen alkuperää oikein ole tiennyt. Yhtenä iltana selaillessani Myllyn paras-sivuja siellä löytyikin lähes samanlainen ohje...

1561134.jpg

Yksinkertaisesta annoksesta tulee 24 kpl tämän kokoisia sarvia. Täytteeksi jokainen voi laittaa ihan mitä haluaa ...tai jättää ilman täytettä, ovat hyviä niinkin.

Juustosarvet

8  dl vehnäjauhoja ( laitan usein puolet hiivaleipävehnäjauhoja)

200 g rasvaa

4 dl juustoraastetta

2½ dl kylmää maitoa

1 tl suolaa

40 g tuorehiivaa

täytteeksi: juustoa, kinkkua, kasviksia tms

voiteluun munaa

koristeeksi seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä tai juustoraastetta

Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lietä hiiva ja suola kylmään maitoon ja yhdistä seos jauhorasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikin akolmeen osaan ja kaulitse jokaisesta osasta pyörylä ja jaa se 8 osaan. Laita täyte ja muotoile sarvet. Kohota hyvin liinalla peitettynä. Muovi leivinliinan/pyyhkeen päällä nopeuttaa kohoamista. Voitele kohonneet sarvet munalla ja koristele ja paista 200 - 225 asteessa 10 - 15 min.

1561132.jpg

Minä laitoin osaan sarvia täytteeksi valkosipulituorejuustoa, mutta jokainen voi laittaa mitä haluaa tai jättää täytteen kokonaan pois. Taikinassa on niin paljon juustoa että ovat kyllä meheviä ilmankin. Myös kinkkutäytteellä teen usein.

Taivuta sarvet niin että liitoskohta jää alas keskelle, niin sarvet eivät kohotessaan aukea. Taivuta sarvet reilusti sarven muotoon, koska ne suoristuvat hieman kohotessaan...

1561133.jpg

Voitwele hyvin kohonneet sarvet munalla ja koristele....

1561136.jpg

1561138.jpg

Kyllä tekivät hyvin kauppansa sarvet meillä eilen illalla....pelastin pakastimeen puolet!

Tällä hiivataikina ohjeella tehdyt sarvet ovat rakenteeltaan hieman erilaisia ( kevyemmän oloisia?) mitä kermaviilijuustosarvet, joiden ohjeen löydät blogistani täältä.