IMG_20210824_125327.jpg

Pakastimessa on ollut jemmassa hyvää naudan sisäpaistia palanen odottamassa pääsyä johonkin ruokaan. Heti kun näin tämän ruoka-ohjeen, tiesin tekeväni tätä.

Tämän herkullisen ruoan alkuperäinen ohje on Miksun Kropsua eväänä-blogista. Hän kertoo ottaneensa ohjeen Youtube-kanavalta (Sarah Olson)

Miksulta menen aina ekana kattomaan uusia ohjeita haudutuspadalla tehtäviksi ja toki muutenkin seuraan hänen blogiaan. Käykääs tekin kurkkaamassa kyseistä ruokablogia.

IMG_20210821_110447.jpg

Pieniä muutoksia tein ohjeeseen, joten alla ohje miten minä ruoan tein.

Sveitsinpihvi haudutuspadassa

n. 800 g naudan sisäpaisti

rasvaa lihojen ruskistamiseen

40 g vehnäjauhoja (eli vähän yli ½ dl)

3/4 tl suolaa (enemmän)

1/4 tl mustapippuria (laitoin 5 kierrosta myllystä)

2 dl lihalientä (laitoin vettä + yhden lihafondin kokonaan)

1 prk (400 g) kokonaisia kirsikkatomaatteja tomaattimehussa (älä valuta) (minä laitoin mutti tomaattimurskaa noin 350 g)

½ - 1 rkl Worcestershire kastike (alkuperäisessä ohjeessa 1½ rkl, olisi ollut meille liikaa, toisella kertaa laitoin enemmänkin....kannattaa maistella ja lisätä lopussa)

1 vihreä paprika, kuutioituna (minulla oli oma kasvattama iso vihreä suippopaprika)

1 iso keltasipuli hienonnettuna

ripsaus sokeria

1-2 pulleaa valkosipulin kynttä raastettuna/hienonnettuna

Valmistaminen

Leikkaa naudan sisäpaisti reilun sentin paksuiksi viipaleiksi (puolitin kookkaimmat pihvit). Sekoita matalalla lautasella jauhot, suola ja pippuri. Kääntele pihvit jauhoissa molemmin puolin - säästä ylimääräinen jauho, sillä se lisätään pataan myöhemmässä vaiheessa.

Ruskista pihvit molemmin puolin öljyssä paistinpannulla parissa erässä (niitä ei tarvitse kypsentää). Laita ruskistetut pihvit haudutuspataan.

Laita kylmä vesi ja kaikki loput ainekset, myös loput vehnäjauhot  ja sekoita hyvin. Kuumenna seos kiehuvaksi ja maistele. Laita lisää worcesterkastiketta, jos kastikeosuus tuntuu makuusi liian laimealta.

Kaada seos lihojen päälle pataan.

Kypsennä kantta avaamatta High 3 - 4 tuntia.

Tuoksujen perusteella päätin katsoa ruokaani jo 3 tunnin haudutuksen jälkeen ja liha olikin niin kypsää, että pikkasen kun haarukkaa näytti, joten sammutin padan.

Minä tarkistin vielä kastikeosuuden makua ja lisäsin pikkasen suolaa ja rouhaisin mustapippuria muutaman kierroksen lisää.

IMG_20210821_132724.jpg

Jos et omista haudutuspataa, niin tokihan ruoan voi tehdä myös uunissa hauduttamalla. Minun tekemässä ruoassa ei näy pikkutomaatteja, koska käytin tomaattimurskaa ja alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kokonaisia säilyke pikkutomaatteja. Tokihan olisin voinut laittaa tuoreita pikkutomaatteja sekaan, vaan kastikeessa oli tomattisuutta ihan riittävästi ilmankin.

Minä tein ruoan valmiiksi jo syöntia edeltävänä päivänä ja ruoka lämmitettiin vain riisin kiehumisen aikana. Maku oli vaan parantunut tekopäivästä.

Aikaisemmin postaamani hapanimelaa possua haudutuspadalla ohje löytyy täältä. Tämäkin oli meille oikein mieleistä riisin kanssa syötävää ruokaa.

IMG_20210824_125335.jpg

Ehdottomasti sveitsinpihviä tehdään meillä uudemmankin kerran. Varsinkin kanssasyöjä kyseli vielä toisenakin päivänä, että jäikös sitä "haudutusruokaa."