Siskon porukoiden kanssa syötiin yhen kerran tällaista ruokaa...
Uunikasviksissa on tällä kertaa perunan lisäksi porkkanaa, palsternakkaa, kelta- ja punasipulia ja kesäkurpitsaa. Ainekset kuorittiin ja paloiteltiin aika isoiksi paloiksi. Sekaan laitettiin öljyä, paprikajauhetta, vakosipulia, suolaa, hunajaa ja reilusti mustapippuria myllystä. Uunissa täysi pellillinen hautui melkein tunnin 175-200 asteisessa uunissa välillä muutaman kerran sekoitellen. Pienessä astiassa kypsyi erikseen raakoista kuorituista punajuurista leikattuja lohkoja höystettynä öljyllä, suolalla ja hunajalla.
Salaatissa on vain tomaattia, mustia oliiveja ja salaattijuustokuutioita. Pinnalle ripsautin tummaa balsamicoa, öljyä ja mustapippuria myllystä ja vähän kuivattuja yrttejä.
Naudan ulkofilepihvit paistettiin pannulla tilkassa rasvaa molemmin puolin ihan kunnolla ruskeiksi ja pannulle laitettiin ruokakermaa ja mausteita (suolaa, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, sinappia) ja lihojen annettiin hautua meille sopiviksi. Kahdelle syöjälle lihat saavat jäädä lähes mediumiksi, vaan muut halusivat jälleen kerran ihan läpikypsää lihaa.
Hyvin maistui tämä ruokajuomakin...
Kommentit