Minulle mieleistä helppoa arkiruokaa.
Jauheliha-kaalikeitto
0,9 kg painoinen pieni valkokaali (puhdistamattoman paino)
sopivasti vettä (aluksi 1,3 litraa)
2 lihaliemikuutiota/lihafondia
suolaa
paprikajauhetta
soijakastiketta
mustapippuria rouhe/myllystä
4 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
400 g naudan jauhelihaa (oli 10%)
1 oikein iso keltasipuli
kuivattua meiramia
Puhdista ja paloittele valkokaali. Kuori porkkanat ja viipaloi ne (älä kuitenkaan kauhean ohuiksi). Kuumenna aluksi n. 1 litra vettä kiehuvaksi. Lisää siihen lihaliemikuutiot ja mausteita ja laita kaalit ja porkkanaviipaleet hautumaan liemeen. Lisää vettä niin että ainekset peittyvät nippa nappa. Anna kaalien kypsyä reilu ½ tuntia. Ruskista sinä aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisä ne kattilaan kaalin sekaan. Kypsennä kypsäksi ja lisää vettä tarvittaessa. Lisää kuivattu meirami lopussa jatarkista maku muutoinkin.
Lämmitettynäkin hyvää keittoa, jos vaan kypsytetyn kaalin mausta pitää. Jakaa kyllä mielipiteitä.
Kommentit