CIMG1281.jpg

Loppukesästä tuli leivoskeltua kahvikakkuja, kun siskon porukat olivat kyläilemässä ja halusivat saada Kuopioon pakastimen täytettä... ja tykkäävät kahvikakuista. Toki muutakin leivottiin...

Yhdeksi kahvikakuksi valikoitui banaaikakku, koska muutama yksilö oli jo hieman ylikypsäksi päässyt. Pähkäilin muutaman ohjeen välillä, vaan päädyin kuitenkin tähän tuttuun ohjeeseen, nyt tosin ilman suklaata. Aika monissa eri lähteissä näyttää samainen ohje löytyvän hieman eri kokoiseen vuokaan muutettuna.

CIMG1257.jpg

Tällä ohjeella tulee aika karun näköinen kakku kokonaisena, vaan kun kakku on leikattu viipaleiksi, ei ulkonäkö enää haittaa. Ohjeella tulee ihanan mehevä, hieman kostean oloinen (ei siis kuitenkaan tinttana, raakan oloinen, tiivis) maukas perusbanaanikakku ilman sen kummempia mausteita ja lisämakuja. Tällä kertaa EN siis laittanut kakkuun suklaata, kanelia tai kardemummaa. Ohjjeessa on aika paljon sokeria, silti ei valmis kakku ole ollenkaan liian makeaa.

Banaanikakku

(1  kookas kakku, oltava väh. 2 litran vuoka)

150 g margariinia/voita
4½ dl sokeria (vähempikin piisaa)
3  munaa
4½ -5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl soodaa
3/4 dl kermaa (tai maitoa)
3-4 banaania (laitoin 4 hyvin pientä... tarkempi olisi tietenkin ohjeessa, kun tämäkin määrä olisi dl, sillä vaikuttaa kakun rakenteeseen paljon...pitää muistaa ensi kerralla ihan mitata)

Halutessaan kakkuun voi lisätä vielä

1 dl suklaarouhetta

Ja/tai maustaa kakkua vielä lisää

+ 1 tl kanelia + 1 tl kardemummaa ( ilman näitäkin tulee hyvä kakku)

Vatkaa margariini/voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.... liää muutama lusikallinen jauhoja välillä, niin rasva-seos ei juoksetu. Lisää sitten keskenään sekoitetut loput kuivat aineet, sitten vielä muussatut (minä tilsin banaanit ihan vaan haarukalla lautaselle) banaanit, (suklaarouhe ja mausteet) ja kerma. Paista voidellussa ja (jauhotetussa) kakkuvuoassa 150-160 asteessa 60-70 min.

CIMG1287.jpg

Keltaista sokerivesikuorrutusta, sulattetua suklaata, siivilöityä tomusokeria, kinuskikuorrutusta pintaan, niin kakun pinta kaunistuisi kummasti. Meillä toinen kakku syötiin arkiherkkuna kahvin kanssa heti tekopäivänä, joten koristelut jäivät tälläkin kertaa tekemättä. Toinen kakku matkasi siskon pakastimeen...