CIMG2374.jpg

Kaavilla asuva sikoni ilostuttaa minua useinkin esim. sienituomisilla. Jokunen vierailu taaksepäin, sain kantarelleja muutaman pussillisen ja ne ovat pyöriskelleet pakastimessa odottaen pääsyä johonkin ruokaan. Suolainen sienipiiras niistä piti tulla, vaan päätyivätkin yhdessä possun sisäfileen kanssa samaan kermaiseen soosiin.

CIMG2361.jpg

Tässä pannulla on noin puolikkaasta possun sisäfileestä tehty ruoka. Toisen puoliskon lihaa paistoin sellaisenaan maustettuna uunissa. Paistetun lihan paistoliemen hyödynsin tähän kantarellipossuun ja siksi väri tummui kauniimmaksi. Eli tässä kuvassa alkuperäinen väri ja toisissa tumman paistoliemitilkan lisäämisen jälkeen.

Kantarellipossu syntyi seuraavista aineksista; possun sisäfilettä (minulla siis vain puolisko), rasvaa lihojen ruskistamiseen pannulla, 1 iso keltasipuli lohkoina, maustamatonta ruokakakermaa + loraus sipuliruokakermaa +tilkka vettä... yhteensä nesteitä niin että lihapalat pannulla lähes peittyvät + mausteita (suolaa, soijakastiketta, paprikajauhetta, mustapippuria) + 1 kukkura dl pakastettuja kantarelleja + ripsaus vaaleaa Maizenasuurustetta + paistetun lihan tummaa lientä loraus.

Viipaloi (puhdistettu) file ja painele viipaleita hieman ohuemmiksi. Toki voi myös hellävaraisesti lihanuijaa käyttää. Ruskista lihat pannulla molemmin puolin, lisää sekaan sipulilohkot freesaantumaan. Lisää pannulle  nesteet ja mausteet ja anna lihan hautua kannen alla noin 15 min. Lisää (hienonnetut) kanttarellit ja halutessasi ripsaus suurustetta. Anna ruoan vielä kypsyä hetkinen. Tarkista lihan kypsyys lihapalan keskeltä. Kuivaksi ei kuitenkaan possuakaan kannata kypsentää. Lisää lientä tarvittaessa. tarkista maku.

CIMG2373.jpg

 

CIMG2388.jpg

Minun herkkua, kanssasyöjän ei niinkään, vaan kiltisti hää kuitenkin söi. Minä siis tykkään kaikenlaisista sienistä ja hän ei niinkään, joten minä sain popsia suurimman osan sienistä.

CIMG2380.jpg

Rosamundaperunoita isoina lohkoina, pintaan öljyä ja mieleisiä mausteita ja 200 asteiseen uuniin kypsymään oikein kunnolla kypsiksi. Simppeliä. Viimeiseksi 10 minuutiksi laitoin pippuroidut puolikkaat tomaatit vielä samaan vuokaan kypsymään.