CIMG9610.jpg

Kaikissa tämän postauksen kuvissa olevissa tortuissa on käytetty torttutaikinana Myllyn parasta.

Tein eilen uusia torttukokeiluja ja niihin ostin voista torttutaikinaa (Myllyn paras), ja on ne vaan niin eri makuisia, tietenkin. Voi on aina voita. Kyllä Mimmin keittiöön ostetaan tästä lähtien voista taikinaa, jos en innostu itse tekemään taikinaakin.

Viime vuoden hittitorttu lienee ollut toffifee-torttu. Ja vaikka minulla kädet olivat vielä kipeät, piti minunkin tietenkin niitä kokeilla. Ekan kerran jälkeen teinkin niitä aika monta kertaa sekä itselle, että ystäville.

Toffifee-torttujen kohdalla tuli testattua myös lumihiutalemalli. Toffifeetäytteellä tein toki myös muun mallisia torttuja, mm. ihan tähtitottuja, nyyttejä ja laukkumallia

Tästä pääset sivulle, missä on toffifee-torttujen ohje ja hieman alempana samalla sivulla on video lumihiutalemallinen tortun tekemisestä (eri täytteellä lumihiutalemalli, vaan mallin tekeminen ei riipu siitä, mitä laittaa täytteeksi) Sitten kun nämä 2 yhdistää, tuleekin toffifeetäytteinen lumihiutalemallinen torttu.

Homman voi tehdä sarjatyönä. Ekaksi kannattaa kyllä  kokeilla muutama, että saa tuntuman lumihiutalemallin tekemiseen, täytemääriin, miten pitkälle kannattaa leikata viillot, montako viiltoa, kuinka paljon litteämmäksi kannattaa pallukkaa painella jne.

Minä en leikkaa ihan noin pitkälle viiltoja, varsinkin jos tekee torttutäytteillä, voi ne pursua leikkauskohdissa hyvinkin pahasti pellille. Jos haluaa oikein säntillisen pyöreämallisen lumihiutaletortun, kannattaa pallukasta tehdä mahdolisimman pyöreä ennen littanaksi painamista. taikinasta riippuen, kannattaa harkita kuinka ohueksi littanaksi painaa torttuaihion ennen leikkaamista. Jos jättää liian paksuksi, tulee pallomainen pullerotorttu.

Samalla tuli testailtua eri suklaiden sopivuutta torttujen täytteeksi. Se kokeilu olikin ihan hyvä niissä malleissa, missä suklaa tuli tortun sisälle esim nyyytti-, kolmio-, laukku- tai vaikkapa lumihiutale. Pötkössä myytävät suklaanapit olivat meidän suosikkejamme. Eri asia onkin sitten miten suklaat ja muut tämän ajan täytevillitykset käyttäytyvät uunin lämmössä. Eilen tein siihen liittyen kokeiluja, niistä laitan postauksen alkuviikosta.

CIMG9792.jpg

Toffifeetäytteisiä lumihiutaletorttuja.

CIMG9787.jpg

Tässä joitakin kuvia minun tekemistäni lumihiutaletortuista. Ylemmän kuvan tortuissa on täytteenä puolikas vihreä kuula. Useinmiten teen tämän mallin toffifeella. Toffifeen tilalla voi laittaa vaikkapa tummaa suklaata, suklaanappeja, dumblekarkin, erilaisia marmeladikarkkeja -> jos iso, puolita esim finlandia tai vaikkapa erilaisia toffeekarkkeja, fudgeja jne.Myös ihan tavalliset luumu-, omena-kanelitäytteet käyvät oikein hyvin, ei oo mikään pakko laittaa toffifeetä, karkkeja tai suklaita.

Lumihiutalemalli on vaan kokeiltava ja muutettava sitä itselle passeliksi. Minä otan toffifeetäytteisen pyöreäksi ummistetun, litteäksi painetun, sakarat leikatun tortun vasempaan käteen ja vasta siinä nipistän oikealla kädellä suipoksi lumihiutaleen sakarat. Tai ainakin minä tein näin viime joulun alla, koska vasen lokakuun lopussa leikattu käteni ei ollenkaan suostunut yhteistoimistaan, että se olisi nipistellyt sakaroita. Kokeilkaa, kumpi tapa on teille helpompi. Nopeampi on toki videon tapa, jos vaan osaa/pystyy tekemään kummallakin kädellä torttuaihion ollessa pellillä. .

CIMG9921.jpg

Tässä ihan perusmalli lumihiutaletortusta. takimmaisissa on  täytteenä erilaisia suklaita ja etummaisissa 1 toffifee/torttu. Toffifeen muoto kuultaa taikinan läpi, vaan  ei se valmiissa tortussa näy.

7854.jpg

Muutamia viikkoja sitten kokeilin eri täytteiden käyttäytymistä ja silloin tein ihan muutaman lumihiutalemallin ja leikkasin niihin vahingossa sakaroita enemmän, ja nyt me ollaankin tykästytty siihen malliin enemmän. Yläkuvassa kumpainenkin malli.

Lumihiutalemalliin kannattaisi laittaa pehmeää täytettä kohtuudella, toisin kuin minulla tässäkin kuvassa. Tästä näätte kuitenkin lumihiutalemallin useammalla sakaralla. Kumpi leikkausmalli sitten itse kutakin miellyttääkään enemmän?

CIMG9790.jpg

Lumihiutale on mallina kiva, vaan jos paljon (siis satoja) torttuja pitäisi tehdä yksin, en ehken kuitenkaan valitseisi tätä mallia. Ihan vaan tekemisen hitauden takia.

1766-003.jpg

Nämä toisella (tai viidennellä) kerralla tehdyt toffifeetäytteiset lumihiutaletortut menivät viemisinä erääseen kyläpaikkaan. Minulla oli tomusokeri ihan loppu, vaan otin tortut tarjottimella mukaan auton takakonttiin, kävin ostamassa tomusokeria kaupasta ja kotoa olin ottanut mukaan siivilän. Siinä sitten kaupan parkkipaikalla viimeistelin tortut ja nostin ne leivoslaatikkoon. Ei tullut kukaan ainakaan kysymään, että mitä takakontissa touhuan, jos vaikka joku ihmettelikin.

Viime viikolla luin täältä, että toffifeetorttujen uskotaan säilyttävän suosionsa ja olevan hitti vielä tänäkin jouluna.

Onko se sinusta hitti vai huti?