Rouheinen vuokaleipä (2 kpl isoja leipiä)
1 litra käden lämpöistä vettä
50 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
sämpyläjauhoseosta
- lisää lämpimään veteen hiiva ja suola
- lisää vehnäjauhot ja alusta sämpyläjauhoilla pehmeä taikina
- kohota taikinaa noin 20 min
- muotoile kaksi pitkulaista leipää ja laita ne voideltuihin pitkulaisiin vuokiin
- kohota leivät hyvin, pistele ja paista noin 200 asteessa alimmalla paistotasolla noin 50 min.
- kumoa leipä vuoasta ja tarkista pohjastakin että leipä on kypsä
... tässä leivät ovat jo kohonneet ja ne on pistelty ja menossa uuniin paistumaan
... lähes tunnin päästä leivät ovat kypsiä...
... kotona tehty tuore leipä on sitten hupaa.... nämäkin leivät ovat vaan johonkin hävinneet tuosta pöydältä... puolikkaan pelastin pakastimeen...
Kommentit