Tämän kesän eniten meillä tehty kakku on ollut ehdottomasti 7 minuutin kakku. Milloin tavallisena vaniljaisena, milloin sitruunaisena tai kuten nyt, appelsiiniversiona. Kaikki versiot ovat olleet maistuvia tästä ihanan pumpulisen pehmoisesta kakusta. Aika moneen paikkaan olen kakkua vienyt viemisinä ja hyvin on kauppansa tehnyt. Tokihan tätä jokunen kakku on itsellekin valmistunut.
Muutaman kerran olen itsekin kakkuviipaleen nauttinut päiväkaffeilla, vaikkakin makeaa tekee hyvin harvoin enää mieli.
Appelsiinin makuinen 7 minuutin kahvikakku
(paistunut kakku mahtuu just ja just 2 litran vuokaan)
4 munaa
3 dl sokeria (nykyisin laitan 2½ dl ja kakku on siltikin ihan riittävän makeaa)
200 g voita (pehmeää huoneenlämpöistä)
3 tl leivinjauhetta (+ ripsaus suolaa)
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
Mausta kakkutaikina vatkaamisen jälkeen 1 appelsiinin hennosti/ohuelti raastetulla keltaisella kuoriosalla (pese appelsiini ensin hyvin)
Paista kakkua noin 175 asteessa noin 45-50 min toiseksi alimmalla tasolla.... kakku kohoaa paljon, tosin myöhäsytytyksellä aika myöhäisessä vaiheessa. Muutaman kerran olen joutunut loppussa hieman nostamaan uuninlämpöä, kun olen halunnut tummemman pinnan kakkuun... Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella tikulla. Kuiva tikku = kypsä kakku. Varo ettet kypsennä kakkua turhan kuivaksikaan. Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassaan muutama minuutti ennen varovaista kumoamista.
Päältäpäin ihan tavis kahvikakku, vaan sisältä pumpulinkevyttä herkkua.
Tätä kakkua oli mukana mökkeilylomalla Tahkolla ja kovasti porukat tykkäsivät. Kakun otin pakastimesta lähtiessämme ajomatkalle kohti savoa. Kakku oli vaan entisestään mehevöitynyt ja maut tasaantuneet ja rakenne oli hieman "tiivistynyt" -> ei ollenkaan huono asia. Sanoisinko jopa että pakastettu kakku oli vieläkin parempaa mitä ihan vastapaistettu kakku....
Kommentit