Tämän helpon jauhelihakastikkeen ohje löyty Mitä tänään syötäisiin"- sivustolta

 

Me söimme jauhelihakastikkeen stroganovin mukaan täysjyväpastan, tomaatti-aurajuustovuoan  ja vihersalaatin kera.

Suurinpiirtein tällä  Mitä tänään syötäisiin -sivustolta kopioidun ohjeen mukaan kastikkeen tein, suluissa joitain  muutoksia...

Jauhelihakastike stroganovin tapaan

(4 annosta)

 rs (400 g)  porsaan paistijauhelihaa ( minä käytin naudan jauhelihaa)
1/2 rkl  öljyä
1  sipuli
1 tl  suolaa
ripaus  mustapippuria
2 rkl  Pirkka-tomaattipyreetä
2 rkl  vehnäjauhoja ( laitoin enemmän)
5 dl  vettä (laitoin enemmän)
1  maustekurkku (laitoin 2 isoa)
2 rkl  smetanaa

1. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattipyree ja vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Lisää vesi ja sekoita, kunnes kastike sakenee.

2. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Kuutioi maustekurkku. Lisää kuutiot ja smetana kastikkeen joukkoon. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.