Tämän helpon jauhelihakastikkeen ohje löyty Mitä tänään syötäisiin"- sivustolta
Me söimme jauhelihakastikkeen stroganovin mukaan täysjyväpastan, tomaatti-aurajuustovuoan ja vihersalaatin kera.
Suurinpiirtein tällä Mitä tänään syötäisiin -sivustolta kopioidun ohjeen mukaan kastikkeen tein, suluissa joitain muutoksia...
Jauhelihakastike stroganovin tapaan
(4 annosta)
rs (400 g) porsaan paistijauhelihaa ( minä käytin naudan jauhelihaa)
1/2 rkl öljyä
1 sipuli
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl Pirkka-tomaattipyreetä
2 rkl vehnäjauhoja ( laitoin enemmän)
5 dl vettä (laitoin enemmän)
1 maustekurkku (laitoin 2 isoa)
2 rkl smetanaa
1. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattipyree ja vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Lisää vesi ja sekoita, kunnes kastike sakenee.
2. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Kuutioi maustekurkku. Lisää kuutiot ja smetana kastikkeen joukkoon. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.
Kommentit