IMG_20211217_152637.jpg

Tämä iki-vanha kierremalli on taas ollut tänä vuonna esillä monissa lähteissä. Täytteen voi jokainen valita mieleisen, mulla näissä kaneli-omenatäytteen jämät. taikinana voinen Myllyn paras torttutaikina. Nopeatekoinen malli ja siitäkin hyvä, että joka suullisella saa täytettä.

IMG_20211217_143540.jpg

2 levyä päällekkäin, välissä täyte ja leikataan, tehdään kierteet (samalla voi hieman venäyttää taikinasuikaleita pidemmäksi) ja muotoillaan (löyhäksi) sykeröksi.

Paisto 200-225 kesklitasossa halutun ruskeiksi. Minä paistan aika ruskeaksi/rapsakaksi. Jäähtyneenä tomusokeria pintaan.

IMG_20211217_152547.jpg

Vuodelta 2008 löytyy eka postukseni luumutäytteisistä kierteistä. Tässä ohjeessa laitetaan myös matelirouhetta kierteisiin.

IMG_20211217_152454.jpg

Näinkin helppoja tortulle maistuvia luumutäytteisiä pötkylä kierteitä tein yhtenä päivänä päiväkahveille. Näissä on 2 levyä vastakkain, välissä täyte ja sitten leikattu 4 pitkulaiseen suikaleeseen, kierteet ja pellille päitä hieman peltiä kohden painaen, niin pysyisivät kiinni. Aina niin ei tapahdu, vaan samalle ne sitli maistuvat. Joka suullisella saa täytettä.