Tavallien jauhelihakastikekin saa uutta potkua pienillä lisäyksillä..... viime viikonloppuna tein hillosipuleilla ja oliiveilla höystettyä punaista jauhelihakastiketta kaveriksi täysjyväpastalle.
Jauhelihakastike
600 g naudan jauhelihaa
2 isoa sipulia hienonnettuna
1 tlk yrtillä maustettua tomaattimurskaa ( 370 g)
vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
paprikajauhetta, mustapippuria myllystä, suolaa
3 isoa valkosipulin kynttä
1 dl hillosipuleita
1 dl mustia oliiveja
ihan vähän ruskeaa suurustetta esim Maizena
Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää vesi + tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikepohjan hautua vähintään ½ tuntia... Lisää hillosipulit ja oliivit ja suurusta kastiketta hieman suurustejauheella. Tarkista maku.
Ohjeella tulee isolle porukalle kastiketta.... 8 aikuisten annosta.
Kommentit