Tavallien jauhelihakastikekin saa uutta potkua pienillä lisäyksillä..... viime viikonloppuna tein hillosipuleilla ja oliiveilla höystettyä punaista jauhelihakastiketta kaveriksi täysjyväpastalle.

Jauhelihakastike

600 g naudan jauhelihaa

2 isoa sipulia hienonnettuna

1 tlk yrtillä maustettua tomaattimurskaa ( 370 g)

vettä

1 lihaliemikuutio

1 rkl soijakastiketta

paprikajauhetta, mustapippuria myllystä, suolaa

3 isoa valkosipulin kynttä

1 dl hillosipuleita

1 dl mustia oliiveja

ihan vähän ruskeaa suurustetta esim Maizena

Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää vesi + tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikepohjan hautua vähintään ½ tuntia... Lisää hillosipulit ja oliivit ja suurusta kastiketta hieman suurustejauheella. Tarkista maku.

Ohjeella tulee isolle porukalle kastiketta.... 8 aikuisten annosta.