CIMG0723-normal.jpg

Tosin tällä kertaa käyttämillä ainesuhteilla tuiteri jää hyvin vähäiseksi. Alkuperäisen kakun ohje on täältä. Pikkasen ohjetta muutin...arvatenkin ainakin paistolämpötilan suhteen ja viskin makuakin meille olisi saanut olla enemmän. Vaan sitähän on helppo ensi kerralla lisätä. Kakku oli kuitenkin meille mieleinen ja sitä tulee varmasti tehtyä uudemmankin kerran.

Alla kakkuohje miten minä tein näin ekalla kertaa ja suluissa muutosehdotukset seuraavaa kertaa varten.

Mieto maustekakku viskilisällä   (Irish coffee -kakku)

2 munaa

1½ dl sokeria

1dl siirappia

1dl voi- tai margariinisulaa

11/4 dl vahvaa kahvia (ensi kerralla laitan vähemmän esim. 1 dl)

1/4 dl viskiä (ensi kerralla laitan enemmän esim. ½ dl)

1½ tl kanelia

½ tl neilikkaa

½ tl inkivääriä

1dl rusinoita ( jos ei tykkää, voi jättää poiskin....tai nämä voisi liottaa viskissä)

1½ tl soodaa

4dl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

(Koristeluun: tomusokeri-vesiseosta ja rusinoita)

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon siirappi, jäähtynyt rasvasula, kahvi, viskij a keskenään sekoitetut kuivat ainekset + rusinat. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kaada se voideltuun (ja jauhotettuun) kakkuvuokaan.... minun vuokani on 2 litran kokoinen ja ihan täpötäyteen tällä ohjeella se ei tule.

Paista 150-160 asteisessa uunissa 50-60 min.... minun kakku kypsyi 55 min. Kokeile kakun kypsyys esim. puutikulla. Kuiva tikku = kypsä kakku. Älä kuitenkaan paista tätäkään kakkua turhan kuivaksi. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa se sitten varovaisesti.

Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja rusinoilla.... minä en koristellut kakkua ollenkaan, koska maistelimme kakkua parin päivän ajan ja sitten se olikin jo loppu. Katso koristellun kakun kuva täältä.

 

Itselle seuraavan kerran kakkua tehdessäni ja jos kakun koristelen, voisin kuvitella laittavani lorauksen viskiä tomusokerikuorrutukseenkin.

 

CIMG0699-normal.jpg

Jostain kumman syystä ei kamerassa ollutkaan yhtään kuvaa kumotusta kokonaisesta kakusta...vain tällainen kuva löytyi. Näkeehän tästäkin kakun kokoluokan ja ihan normi kahvikakku tämä kumottuna oli.