Tarun vinkkauksesta meillä tehtiin Eeva-tädin kaalisalaattia. Tarulla on oma ohje Instagramissa. Tehdessäni kaalisalaattia testasin markkinoilta ostettua ihmeveistä.
Googlettamalla löytyi netistä muutamia Eeva-tädin kaalisalaatin ohjeita, vaan uskoin Tarua tämänkin asian kohdalla.
Minä tein kaalisalaatin näin.
Eeva-tädin kaalisalaatti (marinoitu kaalisalaatti)
1 pieni keräkaali (minulla oli puhdistamattoman kaalin paino 700 g)
1 iso punainen suippopaprika
1 keltasipuli
Liemi:
1 dl sokeria
11/4 dl valkoviinietikkaa
1 dl öljyä (laitoin ihan vaan rypsiöljyä, koska meillä ei kaikki tykkää oliiviöljystä)
1 tl suolaa (laitoin enemmän)
1 tl vaaaleaa siirappia
mustapippuria myllystä
(kuivattua oreganoa, tätä laitoin Tarun suosituksesta 2 tl ja hyvin sopiikin maustamaan salaattia)
(monissa ohjeissa mainitaan 1 tl sellerisuolaa, vaan minä en sitä laittanut)
Valmistaminen
Raasta keräkaali. Minä leikkasin kaalin ohuiksi suikaleiksi ihmeveitsellä.
Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli oikein pieneksi.
Laita kasvikset kulhoon/tölkkiin.
Mittaa liemeen tulevat ainekset kattilaan ja kiehauta seos kannellisessa kattilassa.
Kaada seos kuumana kasvisten päälle. Sekoita hyvin. Maistele ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Minä lisäsin suolaa pariinkin otteeseen ohjeessa mainitun määrän lisäksi.
Peitä astia ja anna salaatin maustua kylmässä ainakin vuorokausi ennen syöntiä. Me söimme jo 5 tunnin kuluttua tekemisestä ja ihan hyvää oli.
Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutaman viikon. Muista ottaa astiasta puhtaalla lusikalla ja tasoittaa aina pinta.
Salaattia voi myös fiksata uuteen uskoon muilla kasviksilla kts. alin kuva.
Sutjakkaasti suikaloi ihmeveitsi kaalin. Kyllä tuossa kuitenkin tekijän pitää ihan aktiivisesti olla mukana hommassa. Muutaman kerran olen ihmeveistä (lyhyt googlaus kertoi ihmeveitsen nimellä olevan muutamia erilaisia versioita) käyttänyt. Tokihan tavallisella heiluriteräveitsellä/kiinteäteräisellä kuorimaveitsellä saa muutamia samanlaisia tuotoksia leikattua, vaan joihinkin ihmeveitsen ominaisuuksiin olen ihan tykästynyt. 10 euroa menee hukempaankin. Alkuperäinen hinta oli 12 e, vaan kun osti useamman, niin sitten hinta oli 10 e/kpl. Väriksi valitsin punaisen monien värien joukosta.
Kaalin voi raastaa karkeaksi tai suikaloida juustoveitsellä/tavallisella veitsellä oikein ohueksi, jos ei ihmeveistä omista.
Kun oli kuuman etikkaisen liemen kaatanut kasvisten sekaan ja sekoitellut ja maistellut muutamaan kertaan, alkoi ainekset jo selkeästi pehmentyä. Vuorokauden suosittaa ohje antamaan salaatille tekeytymisaikaa kylmässä, vaan kyllä me tätä jo ekan kerran syötiin ihan samana iltana, kun tämän iltapäivällä tein. Alussa etikkalientä tuntuu olevan vähän, vaan kyllä se piisaa.
Muovikulhossa on ohjeella tuleva määrä Eeva-tädin kaalisalaattia.
Tämä kuva on otettu tekopäivän iltana. Ihan valmista syötäväksi. Maistelin vieläkin makua ja laitoin ripsauksen suolaa ja mustapippuria lisää.
Marinoidusta kaalisalaatista saa helpolla fiksattua erilaisia salaatteja.
Tässä on kaalisalaatin sekaan lisätty tuoretta kurkkua, ananasta, oranssia minipaprikaa ja reilusti persiljaa.
Jos tykkäät kaaliruoista, etkä ole vielä tehnyt marinoitua kaalisalaattia, niin kannattaa kyllä kokeilla.
Kommentit