Sinappinen possu

5 viipaletta viljapossun ulkofileviipaleita

rasvaa lihojen ruskistamiseen

suolaa

mustapippuria myllystä aika karkeana rouheena

sinappia ( laitoin noin 2 rkl)

½ dl vettä

2 dl ruokakermaa ( 15 %)

Nuiji lihoja käsin hieman ohuemmiksi. Ruskista lihat kuumalla pannulla molemmin puolin ja suolaa ja pippuroi pinnat ja laita lihat uunivuokaan.

Lisää pannulle vesitilkka ja kiehauta se, lisä sinappi ja ruokakerma ja keitä seos tasaiseksi sekoitellen. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaada seos lihojen päälle uunivuokaan. Kypsennä ruoka 175 -200 asteisessa uunissa noin ½ tuntia.... riippuen mm. miten paksuja lihat ovat.

Varo, ette kypsennä lihoja liian kuiviksi.... tällä kertaa onnistuin mielestäni oikein hyvin. Syöjät kiittelivat lihan pehmeyttä ja mukavaa rakennetta ( tämähän on siis ymmärrettävä niin, että olen siis minäkin kypsentänyt possunlihan liian kuivaksi joskua, vaan en nyt, jippii!

 

Selaillessani uusinta Pirkkaa ( 11/2011) bongasin sieltä sinihomejuustoisen coleslaw-salaatin... tosin tässä versiossa on kastikkeena ainoastaan tilkka ananaksen lientä.

Minä nimeän tämän salaatin ihan kotoisasti

Kaalisalaatiksi : valkokaalia juustohöylällä oikein ohueksi höylättyä ( ja leikkelin kaalisuikaleita vielä lyhyemmiksi saksilla), luomuporkkanaa karkeana raasteena, säilykeananasta hienonnettuna + vähän lientäkin sekaan ja sinihomejuustoa murustettuna sekaan..... minä laitoin sinihomejuustoa vain omaan salaattiannokseeni, koska arvelin joidenkin syöjien jättävän salaatin syömättä juuston takia.....

 

Ihanaa oli sinihomejuustoversiona kaali-porkkana-ananassalaatti.