CIMG9497-normal.jpg

Viikonlopuksi saimme vieraita, joten jotain jälkkäriä halusin tehdä jo hyvissä ajoin, ettei tarvitse koko aikaa köökissä häärätä. Helppo ja nopeatekoinen jälkkäri, minkä voi tehdä etukäteen valmiiksi....meillä se tarkoitta hyvin usein jäädykettä.

Tällä kertaa halusin tehdä ohjeella missä ei käytetä raakaa kananmunaa missään muodossa, joten tällaisella ohjeella alla oleva herkku syntyi.

Mansikkajäädyke

(ohjeella tulee litran vuoka ihan täyteen)

3 dl vispikermaa

1 prk vaniljarahkaa

½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

2½ dl sakeaa mansikkasosetta

Lisukekastikkeeseen n.½ litraa manskoita soseutettuna + sokeria + 2 isoa säilykepersikan puoliskoa soseutettuna

 

Vatkaa kermaa vaahdoksi. Yhdistä rahkaan sokerit, mansikkasose ja viimeisenä kermavaahto. Maistele onko makeus sinulle passeli. Laita seos kakkuvuokaan yms (huuhtele vuoka kylmällä vedellä) ja tasoita pinta. Suojaa vuoka hyvin esim kaksinkertaisella muovipussilla (ottaa helposti pakastimesta vieraita makuja) Pane vuoka pakatimeen tasaiselle alustalle pakastumaan. Ota jäädyke ½ tuntia ennen tarjoilua pehmenemään. Kumoa se vadille. Tarjoa lisukkeena marjasosekastiketta tai kinuskikastiketta (voisi olla kuumaakin) tai vaikka suklaakastiketta.

CIMG9501-normal.jpg

Jäädyke parhaimmillaan eli sopivan "lällyä"  syötäväksi....tämä tais olla jo santsiannos kylläkin. Ei kauneimmasta päästä ulkonäöllisesti, vaan marjan maku tuli oikeuksiinsa parhaiten jo näin pehmoisesta herkusta.....

CIMG9486-normal.jpg

Tämmönen vaihekkin jäädykkeen tarjollepanossa oli.... alkuruoan ja pääruoan syönnin aikana ei jäädyke ihan ehtinyt pehmetä riittävästi, joten tyrkkäsin sen lämpimänä olleeseen uuniin pehmenemään...

CIMG9492-normal.jpg

CIMG9505-normal.jpg

Miehet poistuivat pöydästä, kun minä ja siskoni jäimme vielä turisemaan pöydän äärelle ja totesimme yhteen ääneen ettei näin pientä määrää kannata jättää....

CIMG9506-normal.jpg

... ja ei aikaakaan, kun vati oli ihan tyhjä.... joten arvatkaas tykättiinkö me tästä??